Politieke Barometer: 50Plus verliest 3 zetels

Zakelijke perikelen van 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol zorgen voor daling in poll

In de nieuwste peiling van Ipsos Synovate lijkt er een einde te komen aan de opmars van 50Plus. De partij die sinds het begin van dit jaar groeide van 6 tot 19 zetels verliest er deze week 3 en komt daarmee op 16 zetels. De publiciteit rondom de zakelijke perikelen van fractievoorzitter Krol lijkt de kiezer niet te zijn ontgaan.

De groei van 50Plus in de afgelopen weken was vooral afkomstig van mensen die bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen niet gestemd hebben. Een deel van hen is inmiddels weer afgehaakt. De PVV profiteert van het verlies van 50Plus, en ook D66 zit in de lift.

Sinds januari daalde het draagvlak van de PvdA gestaag van 35 tot 24 zetels in de vorige Politieke Barometer. Deze week weet de PvdA voor het eerst dit jaar haar aanhang vast te houden; de partij van Samsom komt opnieuw uit op 24 zetels.

Foutmarge
Er is een foutmarge van enkele zetels, dan wel enkele procenten. Het verleden leert ons dat bij echte verkiezingen de uitslag flink kan afwijken van eerdere peilingen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Politieke Barometer: 50Plus verliest 3 zetels

  1. Pingback: Cyprus-wrok: Wilders de grootste in peiling De Hond | Politiek

  2. Pingback: Slechts 35 procent vindt kritiek op Dijssebloem terecht | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>