Rubriek: Algemeen

Samsom en Klaver trending met plan klimaatwet

Maar zij doen er beter aan om klimaatcoalitie snel te verbreden In de aanloop naar de klimaattop in Parijs lanceren PvdA en GroenLinks een ambitieus plan. Er moet een klimaatwet komen zodat politici niet alleen met mooie woorden de klimaatverandering bestrijden, maar met concrete daden.

Lees verder...

Wilders wil best ‘nog een keer’ met de VVD regeren

De islam is volgens Wilders een ‘groter probleem’ dan de economische crisis PVV-fractievoorzitter Geert Wilders vindt de islam het grootste probleem van Nederland, groter dan de economische crisis. Dat zei hij zondag in een interview met NU.nl.

Lees verder...

Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezingen

De VVD van premier en lijsttrekker Mark Rutte is net als 2 jaar geleden de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. De VVD staat nadat bijna alle stemmen zijn geteld op 41 zetels en laat daarmee de PvdA van Diederik Samsom 2 zetels achter zich. De inhaalrace van Samsom tijdens de campagne strandt op 39

Lees verder...

SP-lijsttrekker Emile Roemer heeft verloren

Na de eerste exitpoll viel het even stil in het Paard van Troje in Den Haag, waar de SP bijeen was. Verbijstering heerste toen bleek dat er geen enkele zetel winst was. De partij die in de peilingen ooit op 38 zetels stond, moet het doen met 15 blauwe stoeltjes in de Tweede Kamer.

Lees verder...

Tweede Kamer verwelkomt nieuwe politieke partij 50Plus

De ouderenpartij van Jan Nagel, 50Plus, maakt zijn entree in de Tweede Kamer. Afgaand op de prognose van NOS en RTL heeft 50Plus straks drie zetels. De partij heeft al twee zetels in de Eerste Kamer. Nagel richtte de partij vorig jaar op, naar aanleiding van de discussie over het verhogen van de pensioenleeftijd.

Lees verder...

Stemwijzer verbreekt adviezenrecord

De website van de Stemwijzer heeft woensdag haar eigen record uit 2006 gebroken. Voor die verkiezingen werden 4,7 miljoen adviezen uitgegeven, de huidige verkiezingen leverden minstens 4,75 miljoen adviesaanvragen op. Op de laatste dag bleef het druk op de website.

Lees verder...

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen is binnen

De VVD heeft een nipte voorsprong op de PvdA in de definitieve exitpoll. Beide partijen winnen 10 zetels in de prognose en nemen een grote voorsprong op alle andere partijen. De peilingen voorspelden een tweestrijd tussen de VVD en de PvdA, maar zo’n grote winst van beide partijen werd niet verwacht. De definitieve winnaar van

Lees verder...

LIVE: Nek-aan-nek race tussen PvdA en VVD

Om 07.30 uur zijn in heel Nederland de stemlokalen open gegaan. Reizigers maken woensdag druk gebruik van de mogelijkheid om op stations te stemmen. De opkomst was rond 11.00 uur 13 procent, blijkt uit onderzoek van Ipsos Synovate in opdracht van de NOS en RTL. Dat is ongeveer even hoog als bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen in

Lees verder...

Peiling Maurice de Hond: ’20 procent van de kiezers zweeft nog’

Volgens Maurice de Hond weet 20 procent van de kiezers nog niet op welke partij ze gaan stemmen. Wel is al duidelijk dat de PvdA en VVD een dag voor de verkiezingen in een nek-aan-nekrace zijn verwikkeld. Beide partijen halen in zijn peiling 36 zetels. Daarmee winnen ze opnieuw een zetel vergeleken met de peiling

Lees verder...

Tweede Kamer Peiling 11-09-2012 Maurice de Hond

In de laatste peiling van Maurice de Hond voor de verkiezingen winnen de VVD en PvdA allebei nog een zetel en komen uit op 36 zetels. Het oordeel van de opiniepeiler luidt daarom: too close to call. De peiling van De Hond verschilt licht met de eveneens maandag verschenen peilingen van TNS Nipo en Eenvandaag:

Lees verder...

Tweede Kamer Peiling 11-09-2012

Een dag voor de verkiezingen blijft het ongemeen spannend in de strijd wie de grootste partij wordt bij de verkiezingen van morgen. De VVD stijgt twee zetels en komt uit op 37 en is hiermee één zetel groter dan de PvdA.

Lees verder...