GroenLinks-stemmers verkiezen Pechtold boven Sap

Een meerderheid van de GroenLinks-stemmers vindt D66-leider Alexander Pechtold geschikter als premier dan hun ‘eigen’ lijsttrekker Jolande Sap. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag onder achthonderd kiezers die zeggen dat ze op de partij van Sap gaan stemmen.

Van hen vindt 54 procent Pechtold het meest geschikt als de nieuwe minister-president. PvdA-leider Diederik Samsom eindigt op de tweede plaats met veertien procent, gevolgd door VVD-leider Mark Rutte en SP-lijsttrekker Emile Roemer. Sap eindigt op de vijfde plek met vijf procent van de stemmen.

Ruim driekwart van de ondervraagden (78 procent) wil dat GroenLinks gaat meeregeren na de verkiezingen, en dan het liefste met D66 (91 procent) en de PvdA (92 procent). De SP wordt door 66 procent geschikt geacht als coalitiepartner.

Sap reageerde in de uitzending van EenVandaag. Volgens haar toont de peiling aan dat GroenLinksers ‘realisten’ zijn. ‘Zij weten natuurlijk dat wij niet de grootste partij gaan worden nu.’

GroenLinks staat momenteel op verlies in de peilingen. Volgens EenVandaag zijn veel mensen na de vorige verkiezingen in 2010 afgehaakt omdat GroenLinks de missie naar Kunduz heeft gesteund. Ook vinden ze dat Sap te weinig leiderschap toont en is de koers van de partij onduidelijk, aldus het actualiteitenprogramma.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “GroenLinks-stemmers verkiezen Pechtold boven Sap

 1. Audri

  Dat is tenminste eerlijk en oprecht !

    /   Reply  / 
 2. Jorein Versteege

  Als GroenLinks stemmers zo denken, dan is er niets links aan die partij. D66 is een rechtse neoliberale partij, wel libertair en niet autoritair zoals de VVD, maar wel rechts en pro-kapitalistisch. Als GroenLinks stemmers meer heil zien in D66 dan zijn die mensen niet echt links ingesteld. Maar ik zie GroenLinks toch aan als een D66 light.

    /   Reply  / 
 3. Paul

  Ik zat net Gerrit Zalm te kijken op ned 2 prog buitenhof .Gerritje Zalm de euro vervuiler .Zijn ABN Bank krijgt jaarlijks onder tafel door geschoven van Rutten Miljarden euro s .Gerritje verdiend zelf 4 maal de Balkenende norm .Zeg maar de norm van het schooiers politiek .Gerrit zat er als een bibberend jochie van 12 jaar dat zo juist uit een koud wak kwam .

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>