Peiling Maurice de Hond: ’20 procent van de kiezers zweeft nog’

Volgens Maurice de Hond weet 20 procent van de kiezers nog niet op welke partij ze gaan stemmen. Wel is al duidelijk dat de PvdA en VVD een dag voor de verkiezingen in een nek-aan-nekrace zijn verwikkeld.

Beide partijen halen in zijn peiling 36 zetels. Daarmee winnen ze opnieuw een zetel vergeleken met de peiling van maandag. In de Tweede Kamer bezetten de liberalen nu nog 31 zetels en de sociaaldemocraten 30.PVV en CDA verliezen daarentegen beide een zetel en komen uit op respectievelijk 18 en 12 zetels. Bij de laatste verkiezingen haalde de PVV nog 24 zetels en de christendemocraten 21.

Bij de andere partijen wijzigt niets. De SP blijft op 20 staan (nu 15 in de Kamer), D66 op 11 (10), ChristenUnie op 5 (5), GroenLinks op 4 (10), de SGP op 3 (2) en de Partij voor de Dieren op 3 (2). Nieuwkomer 50PLUS staat op 2 zetels.

In de politieke barometer is de VVD weer een zetel uitgelopen op de PvdA. In de barometer van afgelopen zaterdag stonden beide partijen nog op 35 zetels, dinsdag staat de VVD op 37 en de PvdA op 36.

De NOS heeft dat dinsdag gemeld. De complete barometer van bureau Ipsos Synovate wordt dinsdagavond in Nieuwsuur bekendgemaakt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Peiling Maurice de Hond: ’20 procent van de kiezers zweeft nog’

  1. Pingback: Uitslag Tweede Kamer verkiezing 12-09-2012 | Politiek

  2. Pingback: LIVE: Nek-aan-nek race tussen PvdA en VVD | Politiek

  3. Pingback: De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen is binnen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>