Tweede Kamer Peiling 11-09-2012

Een dag voor de verkiezingen blijft het ongemeen spannend in de strijd wie de grootste partij wordt bij de verkiezingen van morgen. De VVD stijgt twee zetels en komt uit op 37 en is hiermee één zetel groter dan de PvdA.

De winst van de VVD gaat met name ten koste van de PVV die vandaag twee zetels daalt en daarmee op 17 zetels uitkomt. D66 heeft al langer last van de tweestrijd. De partij van Alexander Pechtold staat op 10 zetels terwijl de partij eind augustus nog goed was voor 14 zetels.

De partij van Sybrand van Haersma Buma (CDA) blijft qua zetels ongewijzigd ten opzichte van de laatste peiling. Ditzelfde geldt voor de SP die nu op 21 zetels blijft hangen.

GroenLinks heeft last van een imagoprobleem en is momenteel goed voor een magere 4 zetels. De SGP haalt virtueel 2 zetels, dat zijn er evenveel als in de Tweede Kamer.

De partij voor de dieren wint er een zetel bij ten opzichte van de Tweede Kamer en staat nu één dag voor de verkiezingen op 3 zetels. Nieuwkomer 50plus stijgt 1 zetel in de peiling van Ipsos Synovate. De ChristenUnie verliest een zetel en is daarmee geeindigt op 5 zetels.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>