Wilders wil best ‘nog een keer’ met de VVD regeren

De islam is volgens Wilders een ‘groter probleem’ dan de economische crisis

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders vindt de islam het grootste probleem van Nederland, groter dan de economische crisis. Dat zei hij zondag in een interview met NU.nl.

Dat Wilders nu, tijdens de voor moslims heilige maand ramadan, nogmaals zijn islamriedel afsteekt past binnen de provocatiestrategie van de PVV. Wilders’ ideoloog Martin Bosma heeft dat enkele jaren geleden in de Volkskrant eens uit de doeken gedaan. Het is hun opzet om maximaal te provoceren, om zo een tegenreactie uit te lokken.

Andere politici reageerden (nog) niet op de herhaling van de herhaling van de herhaling van Wilders’ lievelingsobsessie. Maar vrijwel alle grote media berichten er wel over.

Verder haalt de PVV-voorman nogmaals uit naar premier Mark Rutte. ‘In persoonlijke zin kan ik prima met hem door een deur. Ik vind het een nette man, maar een incompetente premier die Nederland kapot heeft gemaakt’, aldus Wilders.

Op de vraag ‘De PVV gaat nooit meer regeren met de VVD?’ een opvallend antwoord. Wilders zeg: ‘Ik zeg zeker niet dat we dat niet nog een keer gaan doen.’

Opvallend omdat eerder steeds is volgehouden dat de PVV niet meeregeerde, enkel gedoogde. Aanhangers van de beweging gebruiken dat argument ook regelmatig in discussies op internet. Wilders zegt nu impliciet dat hij wel degelijk geregeerd heeft.

In december bleek uit een interview met EenVandaag overigens ook al dat Wilders een bepalend figuur was in het mislukte gedoogkabinet. Wilders ging regelmatig op bezoek bij toenmalig minister Gerd Leers om hem onder druk te zetten. Ook gaf hij zijn wensen door aan de premier en vice-premier, alsof ze zijn loopjongens waren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>