‘Kabinet wil geen 6 maar 8 miljard extra bezuinigen’

Het kabinet gaat volgend jaar waarschijnlijk ruim 8 miljard euro extra bezuinigen. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Diverse media melden dit op basis van een ANP-bericht.

Het zou 2 miljard meer zijn dan eerder was afgesproken. Ook de Europese Commissie is al akkoord met 6 miljard euro om aan de Brusselse begrotingsnorm te voldoen.

Door meer te snijden wil het kabinet geld vrijmaken om in de noodlijdende economie te investeren, aldus Haagse bronnen. Het kabinet en de coalitietop komen vanaf deze week bij elkaar om te onderhandelen over de exacte invulling van de plannen.

Morgen komt het Centraal Planbureau (CPB) met een nieuwe economische prognose voor 2014. De effecten van de extra 6 miljard euro aan bezuinigingen zijn daar nog niet in meegenomen. De definitieve CPB-cijfers worden pas op Prinsjesdag bekend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>