Rutte: Willem-Alexander doet het goed

Nederland viert morgen voor de allereerste keer Koningsdag

Minister-president Mark Rutte vindt dat koning Willem-Alexander het koningschap op zijn eigen wijze bijzonder goed invult. Dat zei de premier na de ministerraad.

Rutte had enkel lovende woorden: ‘Naar mijn mening, en ik heb de indruk dat een heel groot deel van Nederland dat met mij eens is, doet onze Koning het op zijn eigen wijze bijzonder goed. Daarbij geweldig ondersteund door koningin Máxima.’

Morgen vieren we voor het eerst in onze geschiedenis Koningsdag. Nederlanders vieren al 120 jaar de verjaardag van het staatshoofd, maar dat was tot nu toe altijd een vrouw. ‘Ik ben ervan overtuigd dat de viering morgen minstens zo feestelijk zal zijn als in de afgelopen jaren’, zo vertelde de premier.

Morgen wordt vanaf 9.45 uur op Nederland 1 en via nos.nl Koningsdag 2014 uitgezonden. Rutte zal aan het begin van de uitzending felicitaties uitspreken.

Hoewel het de eerste officiële Koningsdag wordt, is het eigenlijk ook een beetje de laatste Koninginnedag. De opzet van de dag is hetzelfde als voorheen.

De Koning bezoekt Graft-De Rijp en Amstelveen. Dit stond voor vorig jaar gepland maar ging niet door wegens de troonswisseling. Bijna de hele familie, inclusief prinses Beatrix, is er dit jaar nog bij. Vanaf 2015 verandert dat.

De premier sprak ook kort over de Voorjaarsnota en de WMO.

Bekijk video:

Foto: minister-president.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>