Vliegen met drones wordt aan banden gelegd

Vliegveiligheid van de bemande luchtvaart staat te allen tijden voorop

Het is verboden om rond luchthavens met een drone (onbemand vliegtuigje) te vliegen. Na een incident op Schiphol waarbij piloten toch een drone zagen toen zij wilden landen heeft de politiek besloten de regels voor drones strenger te maken.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu zal voor het eind van het jaar het beleid aanpassen. Drones voor mogen dan maximaal 50 meter hoog en maximaal 100 meter bij de bestuurder vandaan vliegen.

Dijksma: ‘Er komen dagelijks drone-gebruikers bij. Het wordt dus steeds belangrijker dat mensen op de hoogte zijn van de geldende regels en dat zij gecontroleerd en beboet worden als zij niet veilig vliegen. Het is evident dat de vliegveiligheid van de bemande luchtvaart te allen tijden voorop staat.’

Verder komen er naast de voorlichtingsfolders bij de aankoop van drones ook een radiocampagne, reclameposters en advertenties over veilig drone-gebruik.

Video: Regels voor drones tot nu toe

Foto: Lima Pix

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>