Rubriek: Columns

Geert tegen onze vrije Nederlandse rechtsstaat

Wilders is eigenlijk als een soort vreemde, buitenlandse bezetter Vrijdag liet PVV-splijtzwam Geert Wilders via een brief in het AD weten dat hij niet aanwezig zal zijn bij zijn eigen rechtszaak. De controversiële politicus wordt vervolgd voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Lees verder...

Bezuinigingen zijn passé, wat wil de politiek nu?

#TK2017 • Volgend kabinet hoeft niet te snijden, aldus deskundigen Het kabinet van VVD en PvdA heeft de staatsfinanciën weer gezond gemaakt. Zoveel mag duidelijk zijn. Een groep deskundigen van het Centraal Planbureau (CPB), De Nederlandsche Bank (DNB) en verschillende ministeries concludeert dat het financiële beleid van de regering vruchten heeft afgeworpen.

Lees verder...

Linkse partijen, voeg publieke optie zorgstelsel toe!

#TK2017 • Wat doen PvdA, SP, GroenLinks aan marktwerking in zorg? In de Verenigde Staten neemt de campagne voor de presidentsverkiezingen door Donald Trump bizarre vormen aan. Aan de Democratische kant zien we een aparte strijd tussen Hillary Clinton en linkse luis in de pels Bernie Sanders.

Lees verder...

NRC wil Wilders’ PVV niet extreemrechts noemen

Onzinartikel waarin gezocht wordt naar ‘juiste kwalificatie’ van PVV NRC heeft een amusant, en totaal overbodig, artikel online waarin de conclusie wordt getrokken dat je Geert Wilders, zijn PVV-beweging en Europese vrienden beter niet extreemrechts kan noemen. ‘Wanneer is rechts extreem in Europa?’

Lees verder...

Nederlandse nationalisten glibberen in duisternis

Campagneleider Trump: Ik kreeg Oekraïne in Europa • Antisemitisme ‘De rol die ik in de regering speelde was om te helpen Oekraïne in Europa te krijgen. Daar zijn we in geslaagd’. Dat zegt politiek lobbyist Paul Manafort over zijn periode als adviseur van ex-president Viktor Janoekovytsj. Sinds kort is Manafort campagneleider voor de Amerikaanse presidentskandidaat

Lees verder...

Hoe corrupt zijn initiatiefnemers EU-referendum?

Debat • Verdeeldheid nee-kamp • Intimidatielobby zonder mandaat Vanavond zal de Tweede Kamer debatteren over de uitslag van het raadgevend referendum over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. De verwachting is dat het geen nachtwerk wordt. De zaak moet eerst geëvalueerd worden en de meerderheid zal het kabinet daar vast wel de tijd

Lees verder...

Belgische regering faalt, Jambon hoort af te treden

Slecht leiderschap, amateurisme en valse partijpolitieke spelletjes Ongelofelijk. Dat we het meemaken dat ik het eens moet zijn met een of ander obscuur Kamerlid van de extreemrechtse partij Vlaams Belang. Na de dodelijke aanslagen die dinsdag in Brussel plaatsvonden hoort de Belgische vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) af te treden.

Lees verder...

Politiek en pers in ratrace na aanslagen Brussel

Strijd tegen terrorisme overstemd door scoringsdrift en galbakkerij Een dag na de aanslagen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek in Brussel worden we wakker met een forse kater. Zeker dertig doden en meer dan 200 gewonden. Denkend aan die slachtoffers. En aan hun nabestaanden. Konden die mensen de slaap vannacht überhaupt vatten? Vermoedelijk niet.

Lees verder...

Stinkende journalistieke valkuilen in Wilders-proces

Knoops doet goed zijn best • Wilders’ waandenkbeelden te surreëel? De rel rond het lekken van de pleitnota van Geert-Jan Knoops, de advocaat die Geert Wilders probeert bij te staan in zijn haatproces, wordt vervolgd met nieuwe feiten. De Volkskrant blijkt het stuk ook aangeboden te hebben gekregen.

Lees verder...

Totaalfaal: VVD verprutst Veiligheid en Justitie

Monsterministerie mislukt • Nationale Politie mislukt • Ministers mislukt De VVD heeft een gigantisch probleem met een kernthema. Op het gebied van veiligheid stapelt de partij mislukkingen op blunders en relletjes op schandalen.

Lees verder...

Peilingenterreur: Peiling De Hond steeds extremer

Journalistieke corruptie • Nederlandse peilingencrisis verdiept zich De wekelijkse peiling van Maurice de Hond wordt steeds extremer ten opzichte van die van andere peilbureaus. Daar komt bij dat een flink deel van de pers andere peilingen volkomen negeert en alleen die van De Hond prominent brengt.

Lees verder...

Telegraaf-columniste verklaart moslims ‘onmensen’

Nausicaa werkt geraffineerd toe naar haar vooringenomen conclusie Vluchtelingen en migranten zijn mensen als iedereen. Niet allemaal zielige kindjes, hartaangrijpend ontzield aangespoeld op een strand. Geen heiligen. Er zijn ook klootzakken bij. Zelfs aanranders en verkrachters, zo blijkt uit de schokkende berichten rond het aanranden van vrouwen in Keulen op oudejaarsavond.

Lees verder...