Geert tegen onze vrije Nederlandse rechtsstaat

Wilders is eigenlijk als een soort vreemde, buitenlandse bezetter

Vrijdag liet PVV-splijtzwam Geert Wilders via een brief in het AD weten dat hij niet aanwezig zal zijn bij zijn eigen rechtszaak. De controversiële politicus wordt vervolgd voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Dat Wilders kleinzielig is, en alles doet voor publiciteit, is geen verrassing. Deze doorzichtige tactieken gebruikt hij al vele jaren. Maar de ingezonden brief biedt toch weer een nieuw inkijkje in zijn gevaarlijke, schizofrene geest.

Gebakken lucht

Wilders ondergraaft onze vrije Nederlandse rechtsstaat. Hij veegt zijn bips af met de Grondwet en verzint zijn eigen exclusieve rechten. In de brief schrijft hij dat het zijn ‘recht en plicht als politicus’ is om over problemen te spreken.

Dat klinkt voor sommigen wellicht nobel maar het is gebakken lucht. Hij draait kiezers een rad voor ogen. De term ‘politicus’ is een containerbegrip waar geen specifieke rechten en plichten aan verbonden zijn. Wilders verzint dat.

Gelijke rechten

Voor de wet is iedereen gelijk. Je kan op zich zeggen dat politici, opiniemakers, cabaretiers, en alle anderen die een podium kiezen, prominenter gebruik maken van het recht op vrije meningsuiting. Maar dat betekent niet dat zij dat recht méér hebben dan andere mensen, of dat zij dat recht kunnen claimen.

Voor Tweede Kamerleden staan wel enkele extra plichten in de wet. Simpel samengevat: zij zweren (beloven) dat zij niet corrupt zullen zijn – zich niet zullen laten omkopen – en zij zweren (beloven) trouw aan Grondwet en Koning.

Verder hebben Kamerleden het recht om bewindslieden vragen te stellen, moties, amendementen en initiatiefwetten in te dienen, onderzoek te doen, enquêtes te houden, en staatsinkomsten en -uitgaven te beoordelen.

Buitenlandse bezetter

De vrijheid van meningsuiting is voor iedereen gelijk, in samenhang met andere rechten en plichten. Gewaarborgd in onze Nederlandse rechtsstaat, waarin je ook het recht hebt om naar de onafhankelijke rechter te stappen.

Wilders erkent onze Nederlandse rechtsstaat niet. Hij doet dit als een soort vreemde, buitenlandse bezetter – aangezien hij door obscure geldschieters uit het buitenland gefinancierd en gesteund wordt, en hij weigert daar open en eerlijk over te zijn. En dat terwijl het zijn wettelijke plicht is zich niet te laten omkopen!

Hij zet ons land weg als een ‘dictatuur’ van een ‘politiek correcte elite’. Omdat alle mensen hier gebruik mogen maken van dezelfde rechten. Wilders is te kleinzielig om de rechten van alle Nederlanders te verdedigen. Hij claimt voor zichzelf wat hij anderen niet gunt. Hij is tegen onze vrije Nederlandse rechtsstaat.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geert tegen onze vrije Nederlandse rechtsstaat

 1. HPax

  Ik weet niet precies hoe ons Nederlands Parlement organisatorisch functioneert, maar naar ik weet hebben alle fractie-voorzitters van de Partijen daarin, zitting in de Commissie die over onze geheime diensten gaat. Gangbare naam van die Cie. is: ‘Commissie Stiekem’.

  Als de voorman van Denk er nu al niet in is toegelaten, gaat dat na maart 2017 gebeuren. We worden dan rechtstreeks vanuit Ankara begluurd en bestuurd.

  Dergelijke absurditeiten brengen mij niet meer in de war. Denkend aan mijn gezondheid, heb ik geleerd erom te lachen, en verder: ‘na ons de zondvloed’. Voor ons nageslacht zal dat wel een potje vloeken met zich meebrengen.

    /   Reply  / 
 2. HPax

  Addendum bij commentaar HPax 23 nov.20.56 (over Denk).

  Met de binnenkomst van DENK in het Nederlandse Parlement gaat een vloek in vervulling die ons voorgeslacht over ons heeft afgeroepen.

  Bij de opstand tegen SPANJE was een aanvurende leus:’Liever Turks dan Paaps’. Ik ben niet Paaps gezind, maar toch wel plusminus 10 keer liever Paaps dan Turks. Hoe ook, we krijgen wat we verdienen. Wij zijn een groep en dragen de zonde van onze voor-ouders. Zoals ons nageslacht weer de pineut van ons zal zijn.

    /   Reply  / 
 3. Jelle Reitsma

  “Voor Tweede Kamerleden staan wel enkele extra plichten in de wet.”,staat erin het artikel. Extra plichten?
  Ook ik mag niet corrupt zijn of mij om laten kopen.

  D66′er Wassila Hachchi ging Hillary Clinton helpen in de verkiezingsstrijd en kreeg daarbij wachtgeld uitbetaald.

  Sinds november vorig jaar, probeer ik erachter te komen of ik WW-geld krijg, als ik ontslag neem om “in de vreemde” iemand bij verkiezingen probeer te helpen.

  Tot nu toe heb ik alleen gehoord en bevestigd gekregen dat het antwoord hierop een nee zal zijn.

  Artikel 1 van de Grondwet (1e zinsnede): “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld”.
  (Hierna (2e zinsnede) volgt het discriminatieverbod)

  Mijn vraag is nu: “Wat is dan het verschil tussen haar en mij?”

  Of…..is art.1 van de Grondwet, zonder dat ik er weet van heb, geschrapt?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>