Wilders als ‘watchdog’

Geert Wilders. De meest besproken politicus van Nederland en zeer gewaardeerd door Moslims wereldwijd. Grote winnaar van de verkiezingen in Nederland. Nu weer volop in de media  door een rechtszaak, waarin hij natuurlijk nooit veroordeeld gaat worden. Slim onderhandeld tijdens de formatie: waar de SP in 2006 met een vergelijkbaar programma, een zetel meer en een opener houding, volledig werd genegeerd, kreeg Geert Wilders het voor elkaar om zonder verantwoordelijkheid deel te nemen aan een regering.

Iedereen weet dat Wilders op het huidige regeerakkoord onevenredig veel invloed gaat krijgen. Geen besluit kan worden genomen zonder dat de PVV zich daar in kan vinden. Gaat het mis? Dan is het besluit waarschijnlijk volledig te danken aan het CDA of de VVD. Win-win voor Geert. Daarom kan hij ook betrekkelijk risicoloos stellen dat hij zijn ‘zakelijke deal’ gaat bewaken. Hij kan rustig blijven zitten, wachten op zijn kans en op het moment dat de regering ook maar één stap onderneemt die de PVV niet ligt, de boel goed onder druk zetten.

Het worden interessante tijden, met Geert niet aan het roer, maar toch op zijn minst achter de motor van de besluitvorming.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wilders als ‘watchdog’

  1. Ella

    Interessant zeker. Maar of ik er blij van word is iets anders.

    Had nog niet nagedacht over het feit dat de SP een paar jaar geleden net zoveel zetels had en dat daar nauwelijks rekening mee gehouden is. Zo zie je maar hoe bang men in Den Haag voor Wilders is.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Column: Verkiezingen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>