Het Zweedse paspoort – Blonde Kuif Wilders

Een van de belangrijkste nieuwsberichten dit weekend. Het Zweedse paspoort van nieuwbakken Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten – Hyllner. Een dubbelaar. Reden genoeg voor Geert Wilders om te eisen dat deze dame haar paspoort stante pede in zou leveren. Even leek het erop dat Mark Rutte zijn eigen Philomena Bijlhout in de gelederen had. Al snel werd echter duidelijk dat over dubbele paspoorten geen afspraken waren gemaakt met Wilders. Storm waait over. Of beter nog: storm in een glas water.

Het is waarschijnlijk tekenend voor de maanden of jaren die we tegemoet gaan. Steeds weer zal Geert Wilders proberen het maximale uit zijn gedoogsteun te halen. Zich niet de mond te laten snoeren. Het debat te blijven beheersen. Natuurlijk is hij consequent. In 2007 stelde hij dat ook iemand met een dubbel paspoort en een mooie ‘blonde Zweedse kuif’  zijn dubbele paspoort als bewindspersoon in moest leveren.

Dat het nu niet gebeurt en dat de nieuwe Staatssecretaris niet hoeft af te treden, heeft alles te maken met de niet gemaakte afspraken tussen Wilders en Rutte en het feit dat het voor Wilders te vroeg is om de boel op te blazen. Maar dit is slechts een topje van de ijsberg en van wat komen gaat. Het worden spannende tijden. Historisch misschien wel.facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het Zweedse paspoort – Blonde Kuif Wilders

  1. Mat

    Ja Wilders hoor je altijd over het dubbele paspoort, maar hij vraagt niet aan Nederlanders die in het buitenland wonen hun paspoort in te leveren bij de Nederlandse staat, zoveelste gevalletje van hypocriet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>