Quote van de Dag – Wethouders Cultuur

Vandaag een gezamenlijk quote. Brandbrief misschien wel. Het gaat om de wethouders cultuur van de 9 grote steden. Zij vrezen een kaalslag doordat het nieuwe kabinet onevenredig veel wil bezuinigen. Op cultuur. De linkse hobby. De verwachting is dat de budgetten voor cultuur met 200 miljoen euro worden verlaagd. Een enorme domper en volgens de 9 wethouders een grote knauw voor de kwaliteit van het culturele leven in een stad.

In de brief, onleesbaar lang en duidelijk bedoeld voor interne communicatie, stellen de 9 wethouders dat Halbe Zijlstra moet kiezen: of de budgetten verlagen, of de BTW voor toegangsbewijzen verhogen. Niet allebei, dat zou de doodslag zijn voor de culturele sector. Begrijpelijk dat de cultuurwethouders in de pen klimmen. Maar waarom niet eens kijken hoe cultuur bekostigd kan worden zonder water naar de zee te dragen?

Zeker, beurzen zijn noodzakelijk, maar het is toch niet zo vreemd dat mensen die meer geld te besteden hebben (grosso modo de bezoekers van het Concertgebouworkest), ook meer betalen? Of is het echt een linkse, geld verslindende hobby? En wanneer is cultuur daadwerkelijk ‘ cultuur’. Het zou de wethouders sieren eerst daar eens naar te kijken zonder direct in de pen te klimmen en te stellen dat de kunstsector ‘onevenredig hard’  wordt getroffen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>