Met 130 in de file

Waar het dubbele paspoort afgelopen weekend al voor de eerste strubbelingen zorgde, lijkt het hek nu echt van de dam. De Telegraaf schrijft vanochtend dat plannen voor het aanpakken van de files, het verbreden van wegen en voor investeringen in het spoorwegennet, mogelijk niet meer uitgevoerd worden. Dit omdat het geld dat hiervoor bestemd was, de zogenaamde ‘aardgasbaten’, niet meer naar een speciaal fonds voor infrastructuur gaan, maar rechtstreeks de schatkist in vloeien.

En je kan zeggen van De Telegraaf wat je wilt: de ‘welingelichte bronnen’ zijn vaak daadwerkelijk welingelicht. In het regeerakkoord staat in een passage dat het fonds voor deze investeringen niet verder aangevuld wordt gedurende deze kabinetsperiode. Het komt erop neer dat alle plannen die door de vorige Ministerraad nog niet goed zijn gekeurd, waarschijnlijk niet uitgevoerd gaan worden of toch in ieder geval minder snel. Het betekent in ieder geval dat de nieuwe Minister van Infrastructuur miljarden euro’s minder tot haar beschikking heeft.

Een grappige paradox: je mag wel 130 gaan rijden, maar er wordt veel minder geinvesteerd in het daadwerkelijk oplossen van de problemen.  Volgens Diederik Samson van de PvdA is het een waardeloze deal: “Tot 2020 bezuinigen ze 6,5 miljard op wegen, water, milieu en kennis en innovatie. Filebestrijding zal geheel stilvallen”, aldus de PvdA-er.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>