Europese belasting. Waarom ook niet?

De plannen voor een Europees belastingstelsel krijgen steeds verder vorm. Waar het in eerste instantie onmogelijk leek om mensen warm te maken voor een dergelijk plan, komt de Europese Commissie nu met een voorstel waarbij de huidige mix van afdrachten en kortingen door lidstaten, wordt vervangen door een systeem van indirecte belastingen. Zo valt denken aan een Europese energietaks of een vennootschapsbelasting.

Nu niet direct gaan steigeren, zoals sommige PVV en SP Europarlementariërs doen. Het gaat erom dat een dergelijk systeem meer recht zou doen aan de lidstaten en dat de discussie over nettobetalers en kortingen tot de verleden tijd moet gaan behoren. Een andere manier om de Europese Unie en de verschillende uitgaven die hierbij horen te financieren. Rechtstreeks uit onze eigen zak, in plaats van via allemaal omwegen. In het systeem zou het zelfs kunnen dat Nederland per saldo minder gaat betalen. En wil dat nou niet?facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>