Rutte ligt goed bij jongeren

Wat optimisme, een glimlach en een beetje retorische gevatheid al niet met je kunnen doen. Mark Rutte, onze kersverse minister-president, doet het goed bij de jongeren. Gosh. Heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat hij zo jong afsteekt tegen de rest van het grijze establishment. ‘Maar liefst’ 1600 jongeren deden mee aan een opinieonderzoek van Een Vandaag.

Daaruit kwamen dezelfde obligate uitkomsten als altijd. Mark Rutte wordt gezien als een goede leider van ons land.Niet ongebruikelijk voor iemand die net een week aan de slag is. 89% van de jongeren vindt het geen probleem dat hij nog steeds vrijgezel is. Zeer relevant; ook een vrijgezel kan toch echt kwaliteit leveren.

En ook bij de jongeren loopt er een scheidslijn van ongeveer 50% voor en 50% tegen het nieuwe kabinet met PVV, CDA en VVD. Jongeren zijn negatief over het afschaffen van de stufi (of althans; het terugschroeven van 4 naar 3 jaar financiering) en over de aanschaf van een nieuw JSF toestel.

Van de miljoenen mensen die je in Nederland tot jongeren mag rekenen, is dus een aantal van 1600 genoeg voor een bericht op de voorpagina van nu.nl en waarschijnlijk voor hot news gedurende de dag. Fijn dat ze een mening hebben gegeven, die jongeren. Een 8 voor inzet en maatschappelijke betrokkenheid. En hop hop: nu weer naar school!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>