Twitterupdates – Helma Neppérus

Het is herfstreces. De Tweede Kamerleden zijn er even helemaal uit voor een aangename vakantie. Na een verkiezingsperiode en een lange periode van formeren, is het nu tijd om even de boel scherp te krijgen. Hoe anders is de sfeer bij het voormalige Ministerie van Vrom. Een van de slachtoffers van de drang om in te krimpen en te bezuinigen. Geen directe minister meer en dat zorgt voor grote angst. Angst om opgeslokt te worden door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Een Orwelliaans aandoende naam, dat zeker.

En gezien het feit dat er al direct onduidelijkheid was over wie Nederland gaat vertegenwoordigen op de klimaattop, is het niet zo raar dat de ambtenaren met milieu als belangrijkste werkgebied, bang zijn hun positie te verliezen. Of positie: hun invloed te verliezen. Gevraagd naar een reactie geven ze in het FD aan dat ze het lastig zien worden om een mooie positie voor hun vakgebied te bewerkstelligen.

Helma Neppérus (VVD) leest ook het FD. En kan het niet nalaten te reageren: “Volgens FD VROM-ambtenaren boos over samengaan met VenW. Duidelijkheid moet er snel komen, maar zo mopperend in pers zet je je zelf te kijk.” Toe maar. Jezelf te kijk zetten zelfs. Die mevrouw Neppérus durft nogal. Waar moeten die ambtenaren anders naar toe? ‘Agenda  setting’ verloopt toch altijd via de media?

Het is raar dat een vrouw die voor haar dagelijks brood volledig afhankelijk is van de pers en de ruimte die ze daarin krijgt om haar standpunten over het voetlicht te brengen,  nu van ambtenaren vindt dat ze niet moeten mopperen. Juist zij zou moeten weten dat je op deze manier issues op de spits kan drijven. Of heeft mevrouw Neppérus gewoon een hekel aan alles dat met milieu te maken heeft?


facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>