Europa: zwangerschapsverlof en bezuinigingen

Donderdag. Tijd voor de Europese Unie en de belangrijkste dingen die er in Europa plaatsvinden. Omdat Europa best belangrijk is. Omdat er veel politieke ontwikkelingen zijn binnen de Europese Unie die ook op ons betrekking hebben. Met vandaag aandacht voor het zwangerschapsverlof en de onwil om in eigen vlees te snijden.

Het Europees Parlement wil dat Nederlandse vrouwen langer recht hebben op zwangerschapsverlof. Vrouwen zouden in totaal 20 weken zwangerschapsverlof moeten krijgen, terwijl ook vaders in totaal twee weken tijd zouden krijgen om bij het pasgeboren kroost te zijn. De lidstaten kunnen er overigens nog voor kiezen de regeling niet te implementeren. Het draagvlak is ook beperkt; er was slechts een minieme meerderheid.

Een ander verrassend feitje: waar veel landen in Europa gaan bezuinigen, kiest de Europese Unie er voor om dat niet te doen. Dat is opvallend, onder meer omdat er bij veel lidstaten de stille wens bestaat dat de Europese Unie afslankt of in ieder geval minder kosten met zich meebrengt. Door de meerjarenstructuur van de Europese begroting (die voor 7 jaar wordt vastgelegd) is het mogelijk gebleken om toch meer geld uit te geven: er is uitgegaan van groei. De ChristenUnie spreekt er schande van.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Europa: zwangerschapsverlof en bezuinigingen

  1. Mieke

    Erg jammer dat er weer alleen gedacht wordt aan mensen die zwanger zijn. Helaas kunnen wij geen kinderen krijgen en zitten in een adoptietraject, wij krijgen van de werkgever slechts 4 weken. Deze weken zijn wij alleen al kwijt met het reizen en verblijf in het land van herkomst van het kind. Ze praten over hechting in het gezin. Als wij terug komen uit het land van herkomst van het kindje kunnen wij weer aan het werk of je neemt vakantie of onbetaald verlof op. Ik vind het jammer dat er wel aan ouders gedacht wordt die zelf een kindje op de wereld zetten maar niet aan adoptiefouders. Waarbij hechting een hele belangrijke rol speelt en dit niet in 4 weken kan. Maar dit moet je oplossen met je eigen tijd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>