Peiling: de politieke barometer!

Het zegt allemaal niet zo veel. Zo’n peiling. Toch is het voor nieuwsjunkies en mensen die de politieke ontwikkelingen willen duiden. Zo ook met de peiling van Bureau Synovate, dat onder de naam Politieke Barometer in het programma Nieuwsuur aan de mensen wordt gepresenteerd. De duiding van deze peiling?

Interessant om te zien,  is dat de nieuwe coalitie op dit moment 85 zetels haalt, een stuk  meer dan eerst. Het lijkt erop dat Wilders een groot aantal kiezers van de SP heeft weggesnoept. Ook verrassend is dat het verlies van het CDA tijdens de formatie (toen ze geregeld op 15 of 14 zetels stonden) helemaal is weggepoetst. We houden jullie op de hoogte!

  • VVD van 31 naar 34
  • CDA van 21 naar 20
  • PVV van 24 naar 31
  • PvdA van 31 naar 24
  • SP van 15 naar 10
  • D66 van 10 naar 11
  • GroenLinks van 10 naar 11
  • ChristenUnie van 5 naar 6
  • SGP op 2
  • Partij van de Dieren van 2 naar 1

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>