Tweede hypotheek op huis nekt parlementariërs

Een hypotheek op je tweede huis? Optimaal genieten van twee woningen. Wie wil dat nou niet? Nog één vraag dan: hoe betaal je dat?  Nou, simpel, met de onkostenvergoeding die je als parlementariër ontvangt. Je zegt dat je te ver van Londen woont en dus een vergoeding nodig hebt. Dat geld gebruik je om een tweede hypotheek af te lossen. Simpel als 1, 2, 3.

Klinkt misschien te mooi om waar te zijn en dat is het eigenlijk ook. Gisteren is bekend geworden dat drie leden van het Britse Hogerhuis geschorst zijn vanwege malversaties in de declaraties. Zo werd er geld gedeclareerd voor badstoppen, voor pornografisch materiaal en voor kattenvoer. De grootste zwendel was dat alle drie de leden van het Hogerhuis hebben aangegeven buiten Londen te wonen. Daarvoor kregen ze een vergoeding van 195 euro per dag om in Londen geschikte woonruimte te zoeken. Dat geld ging dus op aan de hypotheek op het tweede huis. Wanneer we dat vergelijken met de Nederlandse declaraties (wie herinnert zich nog de zonnebril van Wouter Bos), valt het best mee.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>