JSF – een nieuw heet hangijzer

De F-16 moet worden vervangen. Althans, dat is de heilige overtuiging van het nieuwe kabinet. De opvolger is ook al bekend: de Joint Strike Fighter.  Waar het vorige kabinet behoorlijk in de clinch lag over de mogelijkheden tot het uitstellen van een aanschaf of het eventueel afblazen van het project, wil het nieuwe kabinet een tweede toestel kopen. Gewoon, om een beetje te testen.

Naar nu blijkt is er een meerderheid in de Tweede Kamer tegen het uitbreiden van de order. Dat tweede toestel gaat er waarschijnlijk wel komen, maar de vraag is of het er meer worden. Zo wil de PVV maximaal 56 toestellen kopen, terwijl de VVD en het CDA een bestelling willen plaatsen van 85 toestellen. De oppositie, in de vorm van GroenLinks en D66 overweegt om helemaal geen extra toestellen meer aan te schaffen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “JSF – een nieuw heet hangijzer

 1. Henkie

  Gestop met lezen van dit artikel omdat er een groot “reclame-touw” door de tekst heen hangt die ik niet weg kan klikken. Slecht.

    /   Reply  / 
  1. Bastiaan Vos Auteur

   Linksboven zit de ‘Close’ knop….

     /   Reply  / 
 2. Petra

  Dus, als ik het goed begrijp wil het kabinet het geld weghalen bij kwetsbare groepen zoals jong gehandicapten, maar gaat het kabinet wel doodleuk het geld wegsmijten aan oorlogstuig zoals de JSF. Wat een kiezersbedrog! Dat is bezuinigen over de rug van de gewone man. Oorlogsziek stelletje!

    /   Reply  / 
 3. frank bikker

  Afgezien van het feit of dit tijden zijn om nieuwe wapensystemen aan te schaffen, getuigt het wel van handelsonbekwame onbenulligheid om zoietsiets aan te willen schaffen, terwijl niet eens weet hoeveel het gaat kosten en wat de meerwaarde ervan is. Ik wil ook eerst een schoen passen en bekijken voordat ik tot aankoop overga. Hierbij vergeleken is de Noordzuidlijn in Amsterdam 1 lolly bij Jamin.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Hans Hillen op bezoek VS voor JSF | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>