Willem-Alexander, Máxima en Beatrix op eerste Koningsdag

‘Wij gaan er op de eerste Koningsdag een geweldig feest van maken’

Vrijwel de gehele koninklijke familie vergezelt koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Koningsdag naar De Rijp en Amstelveen. Dat onthulde de Noord-Hollandse commissaris van de koning Johan Remkes. ‘Wij gaan er op de eerste Koningsdag een geweldig feest van maken’, zei hij bij de presentatie.

Verschillende media schrijven dat op basis van een ANP-bericht. Alleen prinses Mabel blijft thuis. Zoals op Koninginnedag tot 2013 zijn prinses Beatrix, prins Constantijn, prinses Laurentien, prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven, prins Bernhard en prinses Annette aanwezig bij het bezoek.

Eerder was al gemeld dat de dochters van Willem-Alexander en Máxima niet meegaan. Pieter van Vollenhoven heeft gezegd dat Koningsdag vanaf 2015 een andere opzet zal krijgen. Dan gaan niet alle familieleden meer mee.

De eerste Koningsdag wordt dus eigenlijk een beetje de laatste Koninginnedag.
Oorspronkelijk zou de koninklijke familie vorig jaar al een bezoek brengen aan De Rijp en Amstelveen maar dat ging vanwege de troonswisseling niet door.

• Koningsdag: oude en nieuwe stijl (NOS)

Foto-cc: Floris Looijesteijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>