VIDEO: Koningspaar over MH17-ramp

Willem-Alexander en Máxima: het waren emotioneel zware maanden

Zowel koning Willem Alexander als koningin Máxima hebben de periode na de crash van Malaysia Airlines vlucht MH17 als emotioneel zeer zwaar ervaren.

Tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Korea spraken zij kort met de meegereisde pers. Zichtbaar geëmotioneerd. Volgende week maandag, 10 november, zal het paar aanwezig zijn bij de Nationale Herdenking MH17 in de RAI in Amsterdam.

Ook prinses Beatrix, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, kabinetsleden, Kamerleden, buitenlandse ambassadeurs en burgemeesters van gemeenten die slachtoffers te betreuren hebben, wonen de Nationale Herdenking bij.

Het geheel wordt vanaf 13.00 uur live op NPO 1 uitgezonden. Met muzikale bijdragen van Marco Borsato, Glennis Grace, Lenette van Dongen, Douwe Bob, Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor.

De koning verwacht dat de herdenking emotioneel wordt. ‘Na zo’n ramp kun je niet anders dan meeleven en steun geven’, zegt hij met tranen in zijn ogen.

Máxima vertelt over een moeder die haar twee zonen verloor tijdens de ramp: ‘Als je dan iets kunt betekenen, is dat niets te veel gevraagd.’

NOS: Koningspaar emotioneel over MH17

Video RTL Nieuws

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>