Kiezersbedrog D66′er Paternotte over onderwijs

D66 Amsterdam kopieert onderwijsplan van ex-wethouder Hilhorst

In de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen was onderwijs voor D66 een speerpunt. In Amsterdam stak de lokale D66-voorman Jan Paternotte de draak met het onderwijsbeleid van toenmalig PvdA-wethouder Pieter Hilhorst.

D66 zou het helemaal anders gaan doen. Keuzevrijheid, open bestuurscultuur, vernieuwing, noem maar op. Het was een lawine aan retoriek. Amsterdammers werden door Paternotte’s robotachtige gedram compleet murw geslagen.

Het blijkt nu holle D66-retoriek te zijn geweest. In de campagne werd dat door alle critici overigens al meteen gezegd, maar veel kiezers trapten er jammerlijk in.

D66 won de raadsverkiezingen en leverde met Simone Kukenheim de wethouder van Onderwijs. Aan haar de taak om Paternotte’s beloftes in plannen om te zetten. Zij heeft inmiddels haar onderwijsplan gepresenteerd. Wat blijkt nu? Het D66-plan is op alle belangrijke punten identiek aan het plan van Hilhorst.

Paternotte staat in zijn hemd

‘Het was een beetje: zoek de verschillen’, zei PvdA-leider Marjolein Moorman vrijdag in Park Politiek van AT5, maar zij prijst de D66’ers dat zij alsnog erkennen dat het systeem zoals het was toch tot maximale keuzevrijheid voor ouders leidt.

Opvallend is verder dat coalitiepartner VVD zeer kritisch is. ‘Je bent de grootste partij van Amsterdam geworden omdat je iets anders beloofde. Als je dan nu niet levert, sta je in je hemd’, aldus raadslid Werner Toonk in De Telegraaf.

Paternotte reageerde door de geloofwaardigheid van De Telegraaf in twijfel trekken. Vreemd. Het gaat hier om een letterlijk citaat, niet om Telegraaf-spin.

Grof schandaal

Het enige “verschil” met het plan van Hilhorst dat Paternotte kon noemen is de mogelijkheid om een school uit te breiden als deze vol is. Hij noemde daarbij een praktijkvoorbeeld van twee jaar geleden. Dat was dus gewoon ook al mogelijk onder het vorige college met Hilhorst. Dat kan je geen vernieuwing noemen.

Politieke steekspelletjes zijn amusant, maar dit is natuurlijk een grof schandaal. Paternotte deed allerlei beloftes die hij nu helemaal niet nakomt. Hij kraakte Hilhorst af maar kopieert nu zijn onderwijsplannen. Dat is kiezersbedrog.

Moorman is er echter niet zuur over. Zij vindt de kinderen het belangrijkst: ‘Dat is waar het om gaat. Als dit inderdaad, al is het oud beleid, het beste blijkt voor de Amsterdamse kinderen, dan moeten we dat doen’, aldus de nieuwe PvdA-leider.

• Scholen reageren furieus op onderwijsplannen D66

Video: nieuw AT5-programma Park Politiek

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kiezersbedrog D66′er Paternotte over onderwijs

 1. yenko

  Word wilders nog gearresteerd en achter de tralies gezet.
  Of mag je in Nederland gewoon aanzetten tot haat en geweld.
  Dit is de eerste prioriteit van miljoenen Nederlanders.

  gr.yenko

    /   Reply  / 
 2. leovanhaaren

  NEE EN NOG EENS NEE WANT DAN MOET JE HET CDA ACHTER DE TRALIES ZETTEN DAT GEBEURD NIET DAN wilders OOK NIET einde en stop met sircus tegen wilders

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>