Marcouch bekogeld door hufters in Schilderswijk

Van Aartsen moet actiever zijn en naar buurtbewoners luisteren

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is bekogeld met eieren en vuurwerk na afloop van een werkbezoek aan de Haagse Schilderswijk. Dat meldt Omroep West.

Marcouch spreekt over een paar ‘hufters’ die op de Hoefkade stonden. Onlangs belaagden relschoppers op die plek de politie. Het PvdA-Kamerlid bezocht de wijk vandaag om polshoogte te nemen en naar buurtbewoners te luisteren.

‘Het waren heftige gesprekken. Er is veel boosheid bij ondernemers en bewoners. Ze vinden dat de gemeente niet naar hun luistert’, vertelt Marcouch. Hij vindt dat burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) veel actiever moet zijn.

Ook vindt hij dat klachten over te hard politieoptreden, discriminatie en racisme serieus genomen moeten worden. Daar gebeurt nog onvoldoende mee.

‘De politie is voor de mensen in de wijk, niet tegen’, redeneert Marcouch, die zelf ex-politieman is. De PvdA’er pleit al langere tijd voor het aanstellen van meer Marokkaanse en Turkse politieagenten in wijken als de Schilderswijk.

Botsing Wilders

Begin deze maand kwam PvdA-leider Diederik Samsom met Geert Wilders in botsing tijdens het zogenaamde jihad-debat. Wilders had op een papiertje een aanval over Marcouch voorbereid. Samsom reageerde fel op de beschuldigingen.

Terwijl Wilders de afgelopen 10 jaar niets anders deed dan ‘razen en tieren’ staan mannen als Marcouch en Aboutaleb met hun voeten in de modder. Zij werken om de problemen op te lossen, terwijl Wilders de problemen alleen maar vergroot.

Het incident van vandaag bewijst dat Samsom gelijk heeft. Marcouch gaat er gewoon op af als er problemen zijn. Hij toont lef en roept niet vanaf de zijlijn.

Video: confrontatie Samsom – Wilders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>