VIDEO: Meer allochtone rechercheurs

Specifieke kennis en herkenbaarheid vergroot pakkans criminelen

Volgens Tweede Kamerlid en oud-politieman Ahmed Marcouch (PvdA) zou de pakkans van criminelen veel hoger zijn als er meer allochtone rechercheurs zouden werken bij de politie. Marcouch zei dat afgelopen week bij AT5.

Uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt dat het aantal allochtone medewerkers bij de politie landelijk op 7 procent ligt. Bij de recherche is dat percentage veel lager. Volgens Marcouch zou meer diversiteit flink helpen bij het pakken van criminelen en het effectiever maken van de opsporing.

‘Je kan niet alles voorkomen, maar je kan wel de pakkans groter maken, wel minder kans creëren voor de criminaliteit’, meent Marcouch. Volgens de PvdA’er kan de misdaad beter bestreden worden als de specifieke kennis, expertise en herkenbaarheid van allochtonen meer benut wordt in de recherche.

Het werven en opleiden van nieuw personeel kost tijd. Daarom pleit Marcouch ook voor snellere doorstroming van allochtonen die elders bij de politie werken.

Bekijk AT5-video

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>