VVD-corruptieschandaal: exit Verheijen

VIDEO • Persoonlijk drama voor van corruptie verdachte VVD’er

Het door schandalen geplaagde VVD-Kamerlid Mark Verheijen houdt de eer aan zichzelf en stapt op. ‘Met pijn in het hart, maar met de overtuiging dat dat in deze omstandigheid het enige juiste besluit is’, schrijft hij in een verklaring.

Verheijen wordt – net als tientallen andere VVD’ers – beschuldigd van corruptie en omkoping. In de tijd dat hij gedeputeerde van de provincie Limburg was zou hij een luxe privédiner gedeclareerd hebben, en de belastingbetaler hebben laten opdraaien voor de kosten van een VVD-feest. Er is aangifte tegen hem gedaan.

Een interne commissie van de VVD concludeert vandaag dat de feiten en dynamiek rond Verheijen niet passen in het ‘integriteitskader’ van de partij. Volgens Verheijen is er dan geen andere keus dan zijn functie neer te leggen.

‘Diep geraakt’

Verheijen geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt, maar hij herkent zich niet in de beeldvorming die in de media is ontstaan. Deze rel heeft hem diep geraakt.

Hij vindt dat een Kamerlid alleen kan functioneren als zijn integriteit niet ter discussie staat. ‘Dat was bij mij de afgelopen tijd helaas wel het geval. Dat was niet goed voor mijn partij, niet voor mij en niet voor het aanzien van de politiek.’

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra noemt het opstappen van Verheijen ‘een persoonlijk drama’, maar op grond van het rapport van de integriteitscommissie en de publicaties van de laatste weken ook een ‘logisch besluit.’

Bekijk video

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “VVD-corruptieschandaal: exit Verheijen

  1. Paul

    Nog eerst een hoop wachtgeld . Kappers decalaratie heeft Mark niet nodig . En daarna op naar het oplichtersgilde van het moderne DDR belastingkantoor EU gezetene te Brussel . Alvorens nog een lekker duur afscheidsfeestje van onze belasting centen op de VVD partij ook wel in de volksmond genaamd PPO Partij Pedo Oplichters .Las ik net dat je lid kunt worden van de VVD voor 50,25 en 10 euro .Ik dacht toch werkelijk dat je dat geld kado zou krijgen ,,want we krijgen nog 1000 euro van Mark Rutte .maar tot mijn verbazing moet je een van deze bedragen betalen om lid te kunnen worden . Gisteren was er een juffrouw van de VVD op de radio aan het kwaken ;wij zijn niet schuldig aan de recessie maar wij moeten wel de puinhopen ruimen . Toen heb ik toch staan lachen . Dat ik dacht jaaaah;sinterklaas is schuldig aan de recessie en sinterklaas heeft ervoor gezorgd dat we bovenaardse hoge belastingen moeten betalen en sinterklaas gooit in een grote zak de miljarden naar Brussel en andere landen . Dat ik dacht jaaaah ,dat wijf is knettergek met haar domme gelul .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>