Ook corruptieschandaal PVV-lijsttrekker

Integriteit volgens de PVV: streng voor anderen, soepel voor onszelf

Lijsttrekker voor de Eerste Kamer Marjolein Faber (PVV) is verwikkeld in een corruptieschandaal. NRC onthulde dat zij met geld van de belastingbetaler het bedrijf van haar zoon inhuurde. Zij overtrad daarmee de regels. De Gelderse fracties van VVD, PvdA en SGP hebben Faber opgeroepen om af te treden.

Sommigen denken wellicht: dit komt vaker voor, ook bij andere partijen, dus waarom moet deze PVV’er nou aftreden? Maar bij andere partijen worden zware consequenties verbonden aan integriteitsschendingen. Eergisteren nog leverde VVD-Kamerlid Mark Verheijen zijn zetel in na corruptiebeschuldigingen.

Ongeloofwaardig en hypocriet

Daar komt bij dat Faber op hoge en felle toon anderen de maat neemt als het gaat om corruptie en vriendjespolitiek. Dat zij zelf de regels heeft overtreden maar daar nu geen consequenties uit trekt is ongeloofwaardig en behoorlijk hypocriet.

PVV-voorman Geert Wilders zal vast spijt hebben dat hij Faber uitkoos om zijn lijst te trekken. Zij stuntelde zich vanmiddag door een debat op NPO Radio 1 en beschadigt het imago van zijn toch al zeer omstreden politieke beweging.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ook corruptieschandaal PVV-lijsttrekker

 1. willy

  de grootste rovers en zakkenvullers zitten in het binnenhof…
  ……en dan over corruptie gesproken

  in deze tijd,van de buikriem aanhalen, roven deze (heren) vorig jaar 30% salaris er bij.
  onder het mom. COMMISSIE DIJKSTAL
  wat vinden de VVD en de PvdA ervan???
  dit zijn de huichelbakken van het zuiverste water!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>