Nachtapotheek in kleine gemeenten veel duurder

Marktwerking faalt • Zorgverzekeraars niet eerlijk, niet transparant

‘Arme mensen mijden zorg dure nachtapotheek’, meldt RTV Rijnmond. Mensen die ’s avonds, ’s nachts of in het weekend medicijnen nodig hebben, betalen in kleine gemeenten veel hogere extra kosten dan mensen in grote gemeenten.

De zorgverzekeraars bepalen die extra kosten samen met de apothekers. De verschillen zijn groot. Op Texel zijn mensen het duurst uit, daar betalen ze 94 euro extra, en in Hoekse Waard een kleine 80 euro extra. Terwijl in Rotterdam de extra kosten maar 10 euro bedragen, en in Utrecht bijvoorbeeld maar 5 euro.

Daar komt bij dat mensen geen keuze hebben. Of ze moeten het uitstellen; zorgmijding. Ook zijn de tarieven niet transparant. Patiënten krijgen in eerste instantie alles vergoed. Pas later volgt een rekening van de zorgverzekeraar.

Lokale politici kaarten het probleem aan in Den Haag. Een oplossing zou kunnen zijn om eenzelfde, gemiddelde prijs voor heel Nederland vast te stellen.

Weer een voorbeeld van de falende marktwerking in de zorg. Oneerlijke fratsen van zorgverzekeraars die door overheidsregulering aangepakt moeten worden.

Video: CDA-fractieleider Karoline Vorthoren uit Korendijk

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nachtapotheek in kleine gemeenten veel duurder

 1. jos van veen

  Tja, en dat doen we toch echt allemaal helemaal zelf..

  zolang wij eurofiel neoliberaal stemmen dan gaat het edze kant uit, wordt de bevolking opzij gezet voor winsten en betalen wij steeds groter rekeningen..

  Welke naam geef je aan volk dat blijkbaar niets wil leren van de geschiedenis omdat gisteren gisteren was en niet meer terugkomt?

  Dus stem je VVD, CDA, D66,CU,SGP, PvdA,GL dan mag je dat etiket/naam op je zelf plakken..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>