Rubriek: Peilingen

Aboutaleb veruit populairste politicus van het land

#TK2016 • Maar kan hij zegevieren in een landelijke verkiezingsstrijd? De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is op dit moment veruit de populairste politicus van Nederland. Dat melden diverse media op basis van een nieuw peiling van I&O Research. Eerder kwam uit een poll van Maurice de Hond een soortgelijk resultaat; Aboutaleb als gedroomde nieuwe premier.

Lees verder...

Geen effect van referendum in Politieke Barometer

Rapportcijfer Van der Steur op dieptepunt • VVD en PVV staan gelijk In de Politieke Barometer van Ipsos worden partijen en politici niet beloond voor (of afgerekend op) hun optreden rond het controversiële GeenPeil-referendum van vorige week.

Lees verder...

Barometer: Veel linkse kiezers wachten met kiezen

Peiling toont complexere kiezersbewegingen dan hoe media spinnen In de nieuwe Politieke Barometer van Ipsos blijft de PVV de grootste, gevolgd door de VVD. In procenten vallen de verschuivingen ten opzichte van twee weken geleden binnen de foutmarge. Wat zijn de onderliggende kiezersbewegingen?

Lees verder...

Peilingenterreur: Peiling De Hond steeds extremer

Journalistieke corruptie • Nederlandse peilingencrisis verdiept zich De wekelijkse peiling van Maurice de Hond wordt steeds extremer ten opzichte van die van andere peilbureaus. Daar komt bij dat een flink deel van de pers andere peilingen volkomen negeert en alleen die van De Hond prominent brengt.

Lees verder...

Politieke Barometer: Van der Steur snel ingestort

Peiling: Wilders (4,3) na Krol (4,1) slechts gewaardeerde fractieleider In de nieuwe Politieke Barometer van Ipsos neemt de PVV iets meer afstand van de VVD. Dit soort kleine veranderingen wijzen niet op grote verschuivingen van kiezersgroepen. Statistisch valt dit binnen de foutmarge, steekproefmarge.

Lees verder...

75% vindt Wilders niet Politicus van het Jaar 2015

Opgesmukte opiniepeiling waarin een minderheid de winnaar bepaalt Tv-programma EenVandaag heeft ook dit jaar weer een poll gehouden om de Politicus van het Jaar uit te roepen. PVV-fractievoorzitter Geert Wilders kreeg een kwart van de stemmen en sleepte daarmee de titel met gemak binnen. Een grote meerderheid van 75 procent koos niet voor de controversiële

Lees verder...

Aanslagen Parijs hebben geen effect op peilingen

Relatief stabiel beeld in polls • Belastingplan heeft meer invloed De aanslagen in Parijs, en de nasleep ervan, veroorzaken geen verschuivingen in het virtuele politieke landschap. Dat blijkt uit de Politieke Barometer van Ipsos van afgelopen donderdag. De trend wordt bevestigd in andere peilingen.

Lees verder...

PvdA en SP nu even groot in Politieke Barometer

GeenPeil-referendum voor 3 v/d 4 Nederlanders onduidelijk en vaag In de nieuwe Politieke Barometer van Ipsos gebeurt niet veel. De PVV stijgt twee zetels naar 31, is daarmee virtueel de grootste, maar komt wel duidelijk lager uit dan in de recente peilingen van Maurice de Hond, EenVandaag en TNS NIPO.

Lees verder...

Wilders stijgt in peiling, imagoschade Nederland

Dijsselbloem en Asscher stabiel en veruit het hoogst gewaardeerd In de peiling van Maurice de Hond stijgt de PVV deze week twee zetels naar 37 zetels. Die verschuiving valt binnen de steekproefmarge (twee zetels) maar De Hond en rechtse media benadrukken dat dit een ‘recordhoogte’ is voor de PVV.

Lees verder...

PVV stijgt in peiling, rechtse pers in jubelstemming

Wat is de diepgaandere politieke analyse over vereist leiderschap? In de Politieke Barometer van Ipsos steeg de PVV deze week vier zetels (ten opzichte van twee weken geleden) naar 29 zetels en in de peiling van Maurice de Hond steeg de PVV er twee ten opzichte van vorige week, naar 35 zetels.

Lees verder...

Simplisme is effectief: PVV stijgt in peiling De Hond

Typische potentiële Wilders-aanhanger is laagopgeleide Telegraaflezer De PVV stijgt deze week drie zetels in de peiling van Maurice de Hond en komt nu uit op 33 zetels. Dat loopt ongeveer gelijk op met de score in De Stemming van EenVandaag waarin de PVV afgelopen dinsdag steeg van 27 naar 34 zetels.

Lees verder...

Peiling De Hond: D66 frustreert progressief-links

Progressieve politiek in crisis dankzij Pechtold-ruk naar rechts In de peiling van Maurice de Hond verschuiven twee zetels. Dit valt binnen de foutmarge. De Hond stelde zijn panelleden deze week ook een vraag over het plan om voor 80 miljoen euro twee schilderijen van Rembrandt aan te schaffen.

Lees verder...

Politieke Barometer: PVV na Prinsjesdag in de lift

Rechts kabinet lijkt enige optie • Links-progressief zit in diep dal In de Politieke Barometer van Ipsos stijgt de PVV deze week drie zetels. Ten opzichte van een maand geleden is de extremistische beweging er vijf gestegen.

Lees verder...

Peiling: PVV stijgt 3 zetels na APB-schreeuwpartij

#APB15 Polarisatie: 32% vindt Wilders de slechtste, 25% het beste Lees ook: Waar/Onwaar: Wilders over steun voor asielopvang De schreeuwpartij tegen vluchtelingen van Geert Wilders tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) leveren de PVV drie zetels op in de peiling van De Hond. GroenLinks stijgt een zetel. VVD, SP, CDA en D66 dalen er elk

Lees verder...