Geen effect van referendum in Politieke Barometer

Rapportcijfer Van der Steur op dieptepunt • VVD en PVV staan gelijk

In de Politieke Barometer van Ipsos worden partijen en politici niet beloond voor (of afgerekend op) hun optreden rond het controversiële GeenPeil-referendum van vorige week.

De verschuivingen ten opzichte van twee weken geleden vallen binnen de statistische foutmarge. De VVD en de PVV blijven virtueel de grootste partijen, gevolgd door het CDA en D66. Op enige afstand de SP en de PvdA die ook gelijk staan. De foutmarge is bij kleine partijen ± 1% en bij de grootste partijen ± 2,5%.

Rapportcijfers politici

De peiling van Ipsos bevat wel een markant resultaat dat niks te maken heeft met het referendum. Het rapportcijfer van minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zijn naamsbekendheid is in een maand 5% gestegen en zijn waarderingscijfer is gezakt van een 4,4 naar 3,5.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) blijft de best gewaardeerde minister met een 6,1 terwijl premier Mark Rutte (VVD) gemiddeld een 5 krijgt.

Bij de fractieleiders blijft Jesse Klaver (GroenLinks) het best gewaardeerd met een 6,1 gemiddeld, en staan Diederik Samsom (PvdA), Henk Krol (50Plus) en Geert Wilders (PVV) onderaan met elk een 4,3 als gemiddelde rapportcijfer.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>