De nummer 14 van PVDA: Attje Kuiken

Hoe goed kennen wij onze parlementariërs nou eigenlijk? Geïnspireerd door de illustere nummer 14, worden de huidige parlementariërs onder de loep genomen. Ditmaal is het de beurt aan de nummer 14 van de Partij van de Arbeid, Attje Harma Kuiken.

Attje Harma Kuiken (Groningen, 27 oktober 1977) is een Nederlands politica en is namens de Partij van de Arbeid sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamer.

Via het Dockinga College in Dokkum rondde zij in 6 jaar haar VWO af en ging vervolgens bestuurskunde en overheidsmanagement (HBO) studeren aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden. In 2000 voegde zij nog een studie toe aan haar Curriculum Vitae. Haar bul voor beleids- en organisatiewetenschappen behaalden zij aan de Katholieke Universiteit Brabant.

Kuiken is werkzaam geweest als beleidsmedewerker Integraal Veiligheidsbeleid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Voor de PvdA was zij lid van het bestuur van de afdeling Breda. Eerder had ze een afdeling van de Jonge Socialisten in Breda opgericht. Ook deed zij mee met het VARA-debatprogramma Het Lagerhuis. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 werd Kuiken gekozen als lid van het parlement. Kuiken hield op 31 januari 2007 haar debuutreden over de begroting Binnenlandse Zaken voor 2007.

Motto: “Een bijdrage leveren aan de samenleving, de koers van Nederland mede bepalen. Als Kamerlid wil ik duidelijke resultaten behalen voor jeugd en jongeren, geen enkel kind mag leven in armoede, tegengaan van de schooluitval, werk en stageplaatsen en een veilige leef en woonomgeving.”

Politieke commissies waarin Attje Kuiken zitting neemt:

Op het moment van schrijven zit Attje Kuiken 1714 dagen in de Tweede Kamer.

Attje Kuiken nader bekeken

Zoals een goed parlementariër betaamd spreekt zij de taal van de burger, Twittert zij zich rot en draagt op Prinsjesdag naar goed gebruik een op zijn zachtst gezegd bijzonder hoedje. Met haar 34 lentes is zij een van de jongste kamerleden in de huidige Tweede Kamer. Ondanks haar jonge leeftijd is Attje Kuiken reeds gepokt en gemazeld in de politiek, met haar 1714 dagen houdt ze het al aardig wat jaartjes vol. Kuiken kent geen angst als het gaat om wat ze zelf noemt de ‘slangenkuil’ die de Haagse politiek is. Haar grote voorbeeld is Jeltje van Nieuwenhoven, ook al zo’n nuchtere duidelijk sprekende vrouw.

Om de vrouw en politica Attje Kuiken lijkt weinig controverse te bestaan. Dat pleit voor de vrouw, die zich hardmaakt voor politiemensen, de missie Kunduz nauwlettend in de gaten houdt en voor de invoering van het Elektronisch patienten dossier (EPD) is. De vraag is natuurlijk altijd of een keurige correcte houding in Politiek Den Haag niet jammerlijk ondersneeuwt bij de haantjes die de Tweede Kamer rijk is.     

Meer weten? Volg Attje Kuiken op Twitter!
//  

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>