VIDEO: Portret Klaas Knot, president DNB

Knot wil door tot 2025 • ‘Mooiste functie voor iemand met mijn achtergrond’ … ‘Dat maakt dat ik het graag zo lang mogelijk doe’

De 46-jarige Klaas Knot is sinds 1 juli 2011 president van De Nederlandsche Bank. Knot is geboren het Groningse Onderdendam, studeerde economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen, is getrouwd en heeft twee kinderen.

In de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders steeg Knot dit jaar naar de vierde plaats, maar de meeste mensen kennen hem eigenlijk nog niet echt. Zijn interviews gaan meestal over financiële zaken, niet over Knot persoonlijk.

In het programma Boven het Maaiveld van RTV Noord komen we in een kwartier meer te weten over zijn achtergrond, karakter en dagelijkse bezigheden. Cunera van Selm op bezoek bij de invloedrijkste Groninger van Nederland.

Een baantjeshopper blijkt Knot niet te zijn. Hij heeft het goed naar zijn zin bij DNB en vindt het presidentschap de mooiste functie die hij zich kan wensen. Het is dan ook Knots intentie om de maximale termijn van 14 jaar vol te maken.

Bekijk de video:

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “VIDEO: Portret Klaas Knot, president DNB

 1. Klastupid

  He is the least qualified central bank president in the world.

    /   Reply  / 
 2. Jan

  mooie verslaggeving. een prima man lijkt me. en in hoeverre (top)economen het bij het rechte eind (kunnen) hebben….. dat is koffiedikkijken, net zoals zij dat zelf ook met een wetenschappelijke achtergrond doen.
  maar goed ze zullen wel nodig zijn. waarom dat zoveel moet kosten is mij nog steeds een raadsel, want economen zijn niet schaars.
  maar goed, dan kun je op deze plaats toch beter een degelijke, betrouwbare man te hebben.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>