Rubriek: Specials

Giro 555 live actieweek: Nederland helpt Nepal

Inzamelingactie non-stop op NPO Radio 2 en in live tv-programma’s Nederland zamelt geld in voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal, waarbij zeker 6100 mensen om het leven zijn gekomen. Miljoenen mensen zijn getroffen. Er is dringend behoefte aan voedsel, drinkwater, opvang en medische zorg.

Lees verder...

Vanavond op tv: political reality De Fractie

‘Een scherpe reflectie van wat we gewend zijn te zien in het Journaal’ Vanavond gaat bij de VPRO de political reality serie De Fractie in première. Een innovatieve politieke dramaserie waarin fictie en actualiteit elkaar omhelzen. De productie is een idee van Femke Halsema en Gijs van de Westelaken.

Lees verder...

Asscher in BNN 9/11-special: Ik vecht de jihad

Wie zijn deze jongens, wat drijft ze? Hoe gevaarlijk is het jihadisme? Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is morgen te gast in de BNN 9/11-special: Ik vecht de jihad. Met Sophie Hilbrand kijkt hij in de studio naar de 3Doc Paradijsbestormers over een Nederlandse jihadstrijder in Syrië.

Lees verder...

Politici en smaakmakers in laatste Pauw & Witteman

Kijktip: Legendarische late night talkshow voor het laatst op tv Vanavond wordt de allerlaatste Pauw & Witteman uitgezonden. Een speciale dubbele finale waarin Jeroen Pauw en Paul Witteman terugblikken op acht jaar talkshow, acht jaar Nederlandse geschiedenis, politieke mores, felle discussies en vrolijke momenten. Te gast veel smaakmakers uit die afgelopen acht jaar.

Lees verder...

NOS Nederland Kiest: vanavond live debat op tv

Gemeenteraadsverkiezingen 2014 morgen woensdag 19 maart Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen zendt de NOS onder leiding van Dominique van der Heyde en Rik van de Westelaken het laatste debat van deze verkiezingscampagne uit. Vrijwel alle fractieleiders doen mee:

Lees verder...

DWDD: Dries van Agt over gedoogconstructie met PVV

CDA-prominent Dries van Agt heeft zich maandag bij de Wereld Draait Door uitgelaten over de val van het kabinet. ‘De zweer is opengebroken,’ vat Van Agt de politieke crisis samen. Op de vraag wie volgens hem de kar moet gaan trekken bij het CDA antwoordde Van Agt

Lees verder...

1 April grap VVD Den Haag schiet in het verkeerde keelgat

Op twitter is constellatie ontstaan over een misplaatste grap op de website van VVD Den Haag. Het artikel ‘Doorstroming verbeteren door uitkeringsgerechtigden uit de spits te weren’ pleitte voor een spitsverbod voor uitkeringstrekkers. ‘Haagse VVD-gemeenteraadsfractie wil dat het stadsbestuur een spitsverbod instelt voor mensen met een uitkering.

Lees verder...

Live: presentatie gulden-rapport PVV-leider Geert Wilders‎

PVV-leider Geert Wilders presenteert maandagmiddag 15:00 de resultaten van een onderzoek dat op zijn verzoek is gehouden naar wat de gevolgen zijn als Nederland uit de eurozone stapt. Bekijk hier de live-beelden van de persconferentie en volg direct de reacties op twitter.

Lees verder...

Wolfsen weer in het nauw door aanhoudend homogeweld

Een homo van Marokkaanse afkomst die twee jaar geleden uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is weggepest door Marokkaans-Nederlandse jongeren, is afgelopen zomer bij zijn nieuwe huis in het centrum van de stad opnieuw belaagd door dezelfde groep. De man doet vandaag in NRC Handelsblad zijn verhaal. In de krant zegt hij dat politie en gemeente

Lees verder...

‘Te voorzichtig over de Islam en Koran’

Onze maatschappij is te voorzichtig met kwesties over de islam, de Koran en moslims. Dat vindt de Britse historicus en schrijver Tom Holland, die een controversieel boek schreef over het ontstaan van de islam en de Koran. ‘Je moet voorzichtig omgaan met gevoelens, maar we overdrijven tegenwoordig best wel.’ Aldus Holland, die vandaag zijn boek,

Lees verder...

Een vaste baan is iets van vroeger

De tijd van een vaste baan lijkt iets van uit het verleden. Er zijn steeds meer werkgevers die vaste werkzaamheden door mensen met een tijdelijke contract  laten doen. Op deze wijze creëert de markt de gewenste flexibiliteit van het ontslagrecht. Dat blijkt uit een rapport ’Vraag naar Arbeid 2011′ van het Sociaal Cultureel Planbureau dat vandaag op

Lees verder...