Wolfsen weer in het nauw door aanhoudend homogeweld

Een homo van Marokkaanse afkomst die twee jaar geleden uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is weggepest door Marokkaans-Nederlandse jongeren, is afgelopen zomer bij zijn nieuwe huis in het centrum van de stad opnieuw belaagd door dezelfde groep.

De man doet vandaag in NRC Handelsblad zijn verhaal. In de krant zegt hij dat politie en gemeente eerder en harder hadden moeten ingrijpen.

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) en de politie kunnen zich niet vinden in de kritiek. Zij zeggen er ‘alles aan gedaan’ te hebben om de Marokkaanse man te ondersteunen.

In de zaak zijn uiteindelijk drie jongens door camerabewaking aangehouden en veroordeeld.

Aleid Wolfsen

De burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, is vaker in opspraak geraakt door gebeurtenissen in de stad.

In september vorig jaar overleefde burgemeester Wolfsen al een motie van afkeuring rond een weggepeste homostel in Leidsche Rijn.

Oppositiepartijen VVD, SP en Leefbaar Utrecht dienden vervolgens in de maand februari wederom een motie van wantrouwen in tegen de burgemeester. Ditmaal doordat, in ieder geval naar de smaak van de oppositie, Wolfsen te eenzijdig en onvoldoende informatie had gegeven over perikelen rondom de huisvesting van de Roma-familie Nicolich.

In deze zaak, zouden er volgens Wolfsen, geen fouten gemaakt zijn. ‘De politie heeft er bovenop gezeten. Uiteindelijk hebben we drie jongens weten te arresteren. Met de man hebben we nog steeds contact,’ aldus de geplaagde burgemeester van Utrecht.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wolfsen weer in het nauw door aanhoudend homogeweld

  1. Jeroen Oog in Al

    Verontrustende headline. Homo’s die (opnieuw!) Wolfsen in het nauw drijven met hun geweld. Ik ken geen agressieve homo’s, maar ik ben nu gewaarschuwd.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Ondertussen bij fc utrecht; ‘Clown van de week’ burgermeester Wolfsen’ | Feijenoord Casuals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>