NOS Nederland Kiest: vanavond live debat op tv

Gemeenteraadsverkiezingen 2014 morgen woensdag 19 maart

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen zendt de NOS onder leiding van Dominique van der Heyde en Rik van de Westelaken het laatste debat van deze verkiezingscampagne uit. Vrijwel alle fractieleiders doen mee:

Halbe Zijlstra (VVD), Diederik Samsom (PvdA), Geert Wilders (PVV), Alexander Pechtold (D66), Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA), Arie Slob (CU), Bram van Ojik (GL), Kees van der Staaij (SGP) en Marianne Thieme (PvdD).

Het zijn lokale verkiezingen maar die worden ook altijd beïnvloed door de landelijke politiek. Het is dus niet vreemd dat de landelijke leiders ook met elkaar in debat gaan. Tijdens de uitzending wordt wel geschakeld naar Groningen, Arnhem en Rotterdam om ook lokale politici aan het woord te laten.

‘Ik ga er heel erg op letten dat ze niet de hele tijd staan te jij-bakken, dus zeggen wat de ander niet goed doet’, aldus debatleider Dominique van der Heyde.

De thema’s vanavond zijn economie, werkgelegenheid, zorg en veiligheid. Het NOS Nederland Kiest-debat begint direct na het Achtuur Journaal op Nederland 1 en is ook te volgen op NPO Politiek en via een livestream op nos.nl

Foto: Sanne van den Aakster/NOS.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “NOS Nederland Kiest: vanavond live debat op tv

 1. j.kammeyer

  Zijlstra liegt gewoon. De sociale woningbouw wordt sinds de brutering al niet meer gesusidieerd. Een beetje meer opletten voo de credactie dus

    /   Reply  / 
 2. tonnie ceelen

  een honingpot is er niets bij.

    /   Reply  / 
 3. j.kammeyer

  Ik ga niet bij iedere reactie opnieuw mijn email etc. Invullen. Dat was het dus weer voor vanavond. Zo gaat het dus niet werken.

    /   Reply  / 
 4. Ron

  Dit is laatste stuiptrekking van Leefbaar m.n. in de grote steden.
  Maar landelijk zal gelukkig de PVV steeds meer winst gaan boeken, want de landelijke spreiding van allochtonen zullen daar zorg voor gaan dragen.
  Desondanks ben ik blij met de huidige uitslag, ook al is dit voor de grote steden de laatste winst te noemen voor leefbaar in de grotere steden.
  Ik verheug me meer voor de Europese verkiezingen en versneld (hoop ik) de landelijke verkiezingen.

    /   Reply  / 
 5. Jeroen

  Wat een zoooitje joh. Criminielen zijn het. Multinationals die de politiek besturen. Lekker makkelijk als alles via 1 plek in brussel kan. Ze jatten je zuur verdiende centjes zonder te blikken of te blozen. Pensioenen verdampt, Een brood kost omgerekend 4 gulden. En je koopt al een fiat panda voor omgerekend 23000 gulden. Fuck them all. Ze zorgen er voor dat je zelf ook beter crimineel kan worden. Jan met de pet is weer de lul.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>