Asscher in BNN 9/11-special: Ik vecht de jihad

Wie zijn deze jongens, wat drijft ze? Hoe gevaarlijk is het jihadisme?

Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is morgen te gast in de BNN 9/11-special: Ik vecht de jihad. Met Sophie Hilbrand kijkt hij in de studio naar de 3Doc Paradijsbestormers over een Nederlandse jihadstrijder in Syrië.

De documentaire vertelt het verhaal van de 27-jarige Abu Gharib die zegt dat de aanslagen op 11 september 2001 een omslag in zijn leven betekenden. Hij keerde Nederland de rug toe om zijn leven te wijden aan de heilige oorlog.

Een unieke film van de 24-jarige documentairemaker Floor van der Meulen. Nog niet eerder sprak een Nederlandse jihadstrijder zo openhartig voor de camera.

Om te begrijpen waarom Nederlandse jongens zich geroepen voelen al het vertrouwde achter zich te laten en de wapens op te pakken, laat Van der Meulen het westerse perspectief los om in de belevingswereld van de strijders te raken.

Na afloop praten Sophie Hilbrand en Asscher in de studio door met betrokkenen en deskundigen over de strijd van deze jihadisten. Wie zijn deze jongens, wat drijft ze, wat speelt er en hoe gevaarlijk is het voor de Nederlandse samenleving?

9/11-special: Ik vecht de jihad, donderdag om 21.00 uur op NPO 3

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Asscher in BNN 9/11-special: Ik vecht de jihad

  1. Willemien

    Lodewijk, Lodewijk…..er wordt geluisterd maar niet gehoord. Zoveel gepraat en niets gezegd. Vergeet een ronselaar/slang tegenkomen die gif in de hoofden krijgt, vergeet het doel in het Paradijs willen komen, ze zijn nl allang een bepaald stadium gepasseerd. Dat stadium heet de TRIGGER welke iedereen over het hoofd ziet, zoveel meningen en zoveel uitleg & wat onzin over hoe de radicalen denken en waarom ze doen wat ze doen. Als het allemaal zo duidelijk is waarom, hoezo is dit niet allang in de kiem gesmoord…heel simpel, er wordt nog steeds niet gehoord. Met verbijstering kijk ik iedere keer weer naar een praat programma waarin graag begrepen wordt waarom, maar waar allang de antwoorden (aannames&homemadeconclusions) in het hoofd zitten van een ieder die daar zit. Blijf vooral debatteren om een eigen visie en standpunt duidelijk te maken over hoe je denkt dat het zit en dus ook niets horen en ook niets oplossen. Xjes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>