Vanavond op tv: political reality De Fractie

‘Een scherpe reflectie van wat we gewend zijn te zien in het Journaal’

Vanavond gaat bij de VPRO de political reality serie De Fractie in première. Een innovatieve politieke dramaserie waarin fictie en actualiteit elkaar omhelzen. De productie is een idee van Femke Halsema en Gijs van de Westelaken.

Joris Smit, Han Kerckhoffs en Sandra Mattie spelen de hoofdrollen in De Fractie. De regie is in handen van Thomas Korthals Altes en Remy van Heugten en het scenario is geschreven door Charles den Tex, Toine Heijmans en Roel Janssen.

De VPN (Vrijzinnige Partij Nederland) is een verzonnen partij met zeven Kamerleden. In de serie, maar ook op het internet en in de sociale media, maken zij deel uit van de politieke werkelijkheid. Het huidige kabinet en de andere politici en partijen zijn in de serie wie ze zijn en heten zoals ze heten.

Dankzij deze unieke productionele aanpak wordt de politieke actualiteit in de weken dat de serie wordt uitgezonden geïntegreerd in de afleveringen zelf.

Veelbelovend concept! Kijken: iedere maandag om 21.15 uur op NPO 2

Video: promo De Fractie

Foto: Victor Arnolds

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>