Giro 555 live actieweek: Nederland helpt Nepal

Inzamelingactie non-stop op NPO Radio 2 en in live tv-programma’s

Nederland zamelt geld in voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal, waarbij zeker 6100 mensen om het leven zijn gekomen. Miljoenen mensen zijn getroffen. Er is dringend behoefte aan voedsel, drinkwater, opvang en medische zorg.

In programma’s van de NPO, RTL en SBS de hele dag aandacht voor de actie. NPO Radio 2 zendt uit vanuit De Hallen in Amsterdam. Je kan langsgaan voor een meet & greet met BN’ers, Nepalezen delen er hapjes uit, en er zijn optredens.

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen zegt dat echt elke euro verschil maakt: ‘Het is heel goed alle acties te bundelen en Nepal te laten zien dat we aan ze denken en we willen helpen.’

‘Er zijn ook warme dekens nodig en zeep. Messen overnachten in de open lucht nog. Het is koud op sommige plekken. De heel gewone dingen zijn nu heel hard nodig.’ Ploumen zal haar collega’s in de ministerraad pushen om ook te doneren.

• Doneren Giro 555 = IBAN: NL08INGB0000000555
• SMS “Nepal” naar 4333 om eenmalig 3 euro te doneren
• Bellen naar het belpanel kan ook: 0800 1112
• Volg Giro 555 op Twitter en Facebook

• Livestreams met beeld NPO Radio 2 en NPO Cultura

Het voorlopige eindbedrag wordt vanavond rond 23.50 uur bekendgemaakt. De actie loopt de hele week door, dus je kan ook daarna nog doneren.

Video: tv-spotje Nederland helpt Nepal

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>