Inktspotprijs: Beste Politieke Spotprent van 2012

De winnende tekening van Pieter Geenen met de titel ‘Daredevils’, over ‘waaghalzen in het circus van alledag’, verscheen in Vrij Nederland op 8 maart 2012

De beste politieke spotprent van 2012 is ‘Daredevils’ van cartoonist Pieter Geenen. De tekenaar van onder meer Trouw en Vrij Nederland kreeg de Inktspotprijs uitgereikt van juryvoorzitter Kees van Kooten. De jury omschreef zijn strip als: ‘Op een bedrieglijk naïeve poppenkastmanier analyseert Geenen de waan van de week en de hype van de dag.’

‘Geenen becommentarieert de actualiteit vanuit het versimpelde oogpunt van de gewone man, die het ook niet allemaal begrijpt maar desondanks overal braaf achteraan blijft hollen, denkend dat hij alles doorheeft, maar intussen met open ogen wordt belazerd.’

De jury prees de humor als ‘haarscherp, maar merkwaardig genoeg vooral hoopgevend.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>