Rubriek: Verkiezingen

Liegende Van der Steur verkloot VVD-campagne

#TK17 • Geheime e-mail bewijst leugens en bedrog VVD-minister De VVD-campagne voor de Kamerverkiezingen van 15 maart komt niet uit de verf. Terwijl Mark Rutte probeert om na elf jaar rechts egoïsme plotseling de normen-en-waarden-goeroe uit te hangen, brengt minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur zijn partij wederom negatief in de publiciteit.

Lees verder...

Geert tegen onze vrije Nederlandse rechtsstaat

Wilders is eigenlijk als een soort vreemde, buitenlandse bezetter Vrijdag liet PVV-splijtzwam Geert Wilders via een brief in het AD weten dat hij niet aanwezig zal zijn bij zijn eigen rechtszaak. De controversiële politicus wordt vervolgd voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Lees verder...

Peilingen schatten de PVV te hoog in

Hoort de PVV in de peilingen eigenlijk derde of vierde partij te zijn? Nu de verkiezingen voor de Provinciale Staten voorbij zijn, kunnen we de balans opmaken over de peilingen. Hebben ze het vooraf een beetje goed ingeschat?

Lees verder...

Uniek: linkse duiding van PS15-uitslag

#PS15 • Een politieke beschouwing zoals je die nergens anders leest De uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten is bekend. Vrijwel alle media – ook zij die zich profileren als progressief – kiezen rechtse invalshoeken in hun duiding. Hoog tijd voor een andere, originelere blik op de hele toestand.

Lees verder...

Uitslag verkiezingen voor Provinciale Staten 2015

Mislukte verkiezingen monden uit in ingewikkelder politiek speelveld De verkiezingen voor provinciale staten zijn woensdag geëindigd in een zinloze nek-aan-nekrace tussen twee rechtse partijen. Met vrijwel alle stemmen geteld blijkt de VVD de grootste partij in de Eerste Kamer te blijven, op de voet gevolgd door het CDA. De opkomst komt uit op een zeer

Lees verder...

Stembussen geopend: tips voor noobs

Provinciale Statenverkiezingen 2015 belangrijk voor Eerste Kamer Er zijn vandaag in Nederland verkiezingen voor de provinciale staten en de waterschappen. In mei zullen de nieuwe leden van de provinciale staten de nieuwe Eerste Kamer kiezen. Een paar tips voor beginners en andere noobs.

Lees verder...

Vanavond live: NOS-slotdebat Provinciale Staten

Gaan de haantjes elkaar misschien nog een complimentje geven? De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen loopt alweer ten einde. Morgen mogen we naar de stembus. Vanavond om 20.30 uur op NPO 1 bij de NOS een groot slotdebat met de lijsttrekkers van de landelijke partijen.

Lees verder...

VVD in slachtofferrol, ziet complot

Wanhoopsdaad: campagne-interview Schippers voedt speculaties In een campagne-interview in De Telegraaf kruipt VVD-politica Edith Schippers vandaag even lekker in de slachtofferrol. Zij ziet een (onbekend) complot achter de reeks schandalen waar haar partij al zeer lange tijd door achtervolgd wordt.

Lees verder...

Buma’s andere koers is gebakken lucht

Half jaar geleden diende CDA een desastreuze tegenbegroting in CDA-voorman Sybrand Buma roept momenteel om de haverklap dat het tijd is voor een andere koers. Woensdag vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Het CDA zal wellicht weer wat winst boeken ten opzichte van 2012.

Lees verder...

Pechtold duikt over bezuinigingen

Al een jaar eist Pechtold extra bezuinigingen op zorg en zekerheid D66-drammer Alexander Pechtold duikt en draait over de uitspraken die hij twee weken geleden deed in een campagnestuk in De Telegraaf. Hij eiste toen op hoge toon miljarden extra aan bezuinigingen. PvdA-leider Diederik Samsom sprak hem hier woensdagavond op aan in een verhit debatje

Lees verder...