Vanavond live: NOS-slotdebat Provinciale Staten

Gaan de haantjes elkaar misschien nog een complimentje geven?

De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen loopt alweer ten einde. Morgen mogen we naar de stembus. Vanavond om 20.30 uur op NPO 1 bij de NOS een groot slotdebat met de lijsttrekkers van de landelijke partijen.

We stemmen morgen voor de provincies en de waterschappen, maar omdat de vers gekozen leden van de Provinciale Staten in mei de nieuwe Eerste Kamer kiezen, hebben deze verkiezingen ook een heel duidelijk landelijke betekenis.

Tot nu toe was het een behoorlijk inhoudsloze campagne. Beeldvorming en spin leken centraal te staan. Met als dieptepunten vrijwel de gehele VVD-campagne en een totaal nutteloos debat tussen Pechtold en Wilders bij EenVandaag.

Hopelijk vanavond beterschap. Onder leiding van Rob Trip vanuit het Provinciehuis in Den Haag. De opzet: eerst een rondetafelgesprek met de kleinere partijen en daarna een-op-een debatten met leiders van de grotere partijen. Thema’s zijn economie, veiligheid, energie en de rol van de provincies.

Deelnemers aan het rondetafelgesprek zijn GroenLinks, ChristenUnie-SGP, PvdD, 50Plus en de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF). Die laatste fractie vertegenwoordigt diverse regionale partijen in de Eerste Kamer.

Loting 1-op-1 debatten

Samsom (PvdA) – Roemer (SP)
Rutte (VVD) – Buma (CDA)
Pechtold (D66) – Wilders (PVV)
Buma (CDA) – Samsom (PvdA)
Roemer (SP) – Pechtold (D66)
Wilders (PVV) – Rutte (VVD)

Opnieuw alleen maar mannen, en we kunnen eigenlijk nu al voorspellen dat het zes haantjesgevechten gaan worden. Het zou mooi zijn als de heren elkaar ook eens een compliment geven, en niet enkel de maat nemen. Dat we toch nog het idee krijgen dat er volwassenen staan, en niet een stel ruziënde pubers.

Het debat begint om 20.30 uur op NPO 1
Ook te volgen via livestreams op nos.nl en npo.nl

Video: promo NOS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>