AAA-status Nederland smeulende

Werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes (VNO-NCW) waarschuwt Nederland dat het niet op de lauweren moeten rusten. Volgens Wientjes gaat Nederland er te makkelijk vanuit dat zij de hoogste kredietstatus blijft te behouden.

Volgens de werkgeversvoorzitter Wientjes moeten wij in Nederland ‘niet zo arrogant zijn om te denken dat wij als enige land niet onze AAA-kredietstatus kunnen verliezen. De crisis raakt alle landen en het moet onze grootste prioriteit zijn onze topstatus te behouden’.

De handhaving van de euro is volgens Wientjes zeer belangrijk en hij vindt dan ook dat alle inzet richting het behoud ervan moet gaan. ‘Alle andere zaken waar we mee te maken hebben, zijn huiskamerproblemen naast de eurocrisis’, zo stelt hij. Helemaal voor de positie van Nederland is de euro belangrijk omdat Nederland bij uitstek een exportland is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “AAA-status Nederland smeulende

  1. Pingback: Europa verliest AAA-status: China kritisch over S&P | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>