Jetta Klijnsma tweede op lijst PvdA

Nout Steenkamp

De PvdA zet Tweede Kamerlid Jetta Klijnsma op nummer twee van de voorlopige kandidatenlijst. Klijnsma kwam veelvuldig in het nieuws als ‘kwartiermaakster’ van de nieuwe vakbeweging in oprichting. Vorige week presenteerde ze haar plannen voor een moderne vakbeweging.

Oud-minister en financieel woordvoerder Ronald Plasterk komt op de derde plek. Hij nam het in de lijsttrekkersverkiezing van de partij nog op tegen de huidig fractievoorzitter Diederik Samsom.

Een andere opvallende naam op de lijst is die van historicus Maarten van Rossem. Hij vervult een plek als lijstduwer, zo meldt de NOS.

De concept-kandidatenlijst wordt woensdag vastgesteld door het partijbestuur, morgen wordt de voorlopige lijst bekendgemaakt. Het partijcongres stelt op 30 juni de definitieve lijst vast. De verkiezingen zijn op 12 september.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jetta Klijnsma tweede op lijst PvdA

  1. anne

    Ach gut! De gehandicapten moeten ook eens aan bod komen? Als stemmentrekker voor een bepaalde doelgroep? Kan Samsom haar karretje duwen als ze naar de tweede kamer moet! Een sierlijke vertoning?

      /   Reply  / 
  2. Paul

    Ik zal de achterlijke Dierenpartij maar even voor wezen met hun stupide gedachten.Snap ook nog steeds niet waarom dit soort dieren daar zitten.Straks begint iemand de Mensenpartij en gaat in de Tweede Kamer onzin uitkramen als zijnde;Onderbroekentaks,BHtaks,schoenentaks,sokkentaks,jeanstaks,jastaks,hoedtaks,tasjestaks.Maar het kan nog wel gekker hoor,,als je in de toekomst een winkel binnen wil lopen moet je zeker een winkeltaks gaan betalen.Ik denk dat er al heeeeel lang vele zieken in de Tweede Kamer rond lopen.Popie Jopies

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>