Nederlanders kijken massaal naar het laatste lijsttrekkersdebat

Ruim 1,7 miljoen mensen hebben gisteravond op Nederland 1 gekeken naar het laatste lijsttrekkersdebat. De WK-kwalificatiewedstrijd op het andere net deed het met een half miljoen extra kijkers nog beter. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

 

De laatste kans voor de lijsttrekkers om zwevende kiezers over de streep te trekken werd dus relatief goed bekeken. Behalve het voetbal op SBS6, trok ook de serie Goede tijden slechte tijden (bijna 1,8 miljoen) op RTL 4 een iets groter publiek.

De kijkers zagen in het slotdebat Mark Rutte met Geert Wilders botsen over Europa en Emile Roemer Diederik Samsom vergeefs uitnodigen om na de verkiezingen samen op te trekken. De start van het debatseizoen, drie weken geleden bij RTL4 – het Premiersdebat – werd toen door bijna 1,7 miljoen mensen bekeken.

Voetbal
Oranje maakte met 1-4 korte metten met Hongarije. Jeremain Lens had een groot aandeel in de tweede zege op rij (1-4). De aanvaller scoorde tweemaal, nadat hij pas in de warming up hoorde dat hij de geblesseerd geraakte Arjen Robben moest vervangen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>