Onverdoofd -ritueel- slachten mag!

Het parade paardje van Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) om een einde te willen maken aan het onverdoofd -ritueel- slachten, sneuvelt in de Eerste Kamer. Dinsdagavond gaven VVD en PvdA, de twee grootste fracties in de Eerste Kamer, aan dat ze het plan niet steunen. Daarnaast waren CDA, SGP en ChristenUnie al tegen een verbod omdat het de vrijheid van godsdienst teveel zou inperken.

In de Tweede Kamer was er door de steun van VVD en PvdA nog een ruime meerderheid voor het verbod op onverdoofd slachten. Omdat deze manier van slachten extra stress en pijn zou veroorzaken bij de dieren. Het voorstel bracht destijds veel commotie los bij alle betrokken partijen. Joodse en Islamitische organisaties lieten, toen tevergeefs, van zich horen.

In de eerste kamer sprak de PvdA van symboolwetgeving. En de VVD redeneert dat de grondwet te veel zou worden aangetast en de belangen onvoldoende zouden zijn afgewogen. Met name de VVD lijkt een dubieuze rol in te nemen in deze kwestie en lijken met name met deze reactie een gebaar te maken richting de SGP.

Thieme zelf legt zich er nog niet bij neer en werkt hard door aan haar voorstel en “word hier alleen maar strijdbaarder van” waarschuwt zij.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Onverdoofd -ritueel- slachten mag!

  1. rebel

    Jesus wat is dit weer een flauwekul van die eerste kamer, gewoon om je te schamen als nederlander. Je mag dus vanwege een God die waarschijnlijk niet bestaat, levende wezens gewoon door zinloze pijn laten sterven. Als dit toch kan kunnen we ook Mark Rutte aan een kruis nagelen zodat de zonde van de zakkenvullende recessieve inteelt nichten van de banken word weggenomen

      /   Reply  / 
  2. Dierenvriend

    Ik steun Marianne Thieme volledig in haar, nog zeker te winnen strijd!!!
    Wat een onzin zeg…ik kan me hier echt kwaad om maken!
    Slappe politiek!

      /   Reply  / 
  3. Ineke

    De beroemde Joodse schrijver en nobelprijswinnaar Isaak
    Bashevis Singer zei: “In zake het consumeren van dieren worden we allemaal tot
    nazi’s voor de dieren is het iedere dag Triblinka”.

    Albert Schweitzer De mens zal pas tot vrede komen
    wanneer hij het bereik van zijn medelijden heeft uitgebreid naar alle levende
    wezens.’

    Pythagoras:Zolang mensen niet ophouden met het
    kwellen en doormaken van andere wezens, zolang mensen dieren kwellen en
    doodmaken zullen ze elkaar doodmaken, wie dood en verderf zaait zal nooit liefde
    en vrede en oogsten.

    Boedha:
    Vegetarier worden is stappen in de stroom die leidt naar verlichting (inzicht).

      /   Reply  / 
  4. Mat

    Het jagen op dieren geeft meer dierenleed dan onverdoofd slachten, gaat Marianne Timmer nu dan ook inzetten op een jachtverbod?

      /   Reply  / 
    1. Ineke

      Dat is waarschijnlijk ook de hoofdreden van de (zogenaamde) tolerantie van sommigen, want na een ritueel slachtverbod komt het vergassen van varkens aan de beurt.
      Triest hoor iets vreselijks af te meten en proberen te rechtvaardigen door nog iets ergers, zo wordt het nooit wat met de mensheid vrees ik.

        /   Reply  / 
      1. Mat

        Alles behoort gemeten worden in de politiek. In deze hele discussie is de jacht niet aan de orde geweest en dat vind ik vreemd en dat heeft voor mij niets met rechtvaardiging te maken.

          /   Reply  / 
  5. Ineke

    Zelfs profeet profeet Mohammed zei:

    “Hij die medelijden heeft met (zelfs maar) een spreeuw en zijn leven spaart,
    voor hem zal God genadig zijn op de Dag des Oordeels.”

      /   Reply  / 
    1. koos

      Dus iedereen die slacht belijdt zijn geloof niet goed, ha ha

        /   Reply  / 
      1. koos

        Voorlopig zorgen al die geloven voor 1 ding en dat is ootlog, haat, frustratie en meer van dat soort ellende. Den mensch is en blijft dom………

          /   Reply  / 
        1. Ineke

          “koos:
          28 december 2011 om 07:35
          Dus iedereen die slacht belijdt zijn geloof niet goed, ha ha
          “.

          In feite wel, maar dat geldt voor iedereen. dieren zijn niet ‘geschapen’ om voor de mensen als voedsel te dienen, dat hebben de mensen er van gemaakt. Dat is wat in de bjbel wordt omschreven als de zondeval.

            /   Reply  / 
  6. Ineke

    In de wet staat dat ‘De vrijheid van Godsdienst stopt daar waar de goede zeden in het geding komt’.dat is toch heel duidelijk wat er hier aan de orde is.
    En hoezo symbool politiek?. Het gaat er om eerst te stoppen wat het ergst is, dat is (hier in Nederland gelukkig) niet het meest massaal maar daarom niet minder wreed.

    Zeer teleurstellend alllemaal dat de Moslims en Joden elkaar vinden in het vechten om zo’n gruwel in stand te houden in plaats van samen met ons minder wreedheid en werkelijk respect en liefde te verspeiden.

      /   Reply  / 
    1. koos

      Mooi Ineke !

        /   Reply  / 
  7. koos

    ja ja, de aarde is plat en de zon draait om de aarde. Althans dat beweerden die Rooms Katolieken ooit.

      /   Reply  / 
  8. Ineke

    De jacht is per definitie niet meer wreed dan ritueel slachten, als er tenminste meteen’goed’ wordt raak geschoten, zelfs bij mis-schieten is het minder wreed omdat dat (ook bij de reguliere manier van slachten) om incidenten gaat bij de rituele slacht is het structureel. bovendien gaat het in deze om de manier vam slachtemn en niet om allelei andere misstanden in de relatie tussen mens en dier.

      /   Reply  / 
  9. Pingback: PvdD pleit voor Nieuwjaar zonder vuurwerk | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>