Nederland in het midden van Europese driehoek

Nederland zit bij de Europese politiek precies waar het wil zijn, midden in de driehoek van de grote landen Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Dat zei Mark Rutte na afloop van zijn bezoek aan de zijn Britse collega David Cameron.

Volgens Rutte wordt er met de Britten goed samengewerkt om de economische groei in Europa te stimuleren. Dat was dan ook het belangrijkste thema van zijn bezoek.

De minister-president wees erop dat er met Duitsland opgetrokken wordt op het terrein van financiële discipline en met Frankrijk gelijke tred wordt gehouden wanneer het gaat om de migratiepolitiek.

Wat betreft Mark Rutte staat de groei in Europa hoog op de agenda bij de aanstaande Europese top. De top wordt later deze maand gehouden.

Over de veto tegen een nieuw Europees verdrag van de Britten tijdens de laatste top waren er als het aan Rutte ligt no hard feelings. ‘De vriendschap is nog heel goed’, aldus Rutte.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>