GroenLinks-fractieleider Sap positief over Nederlandse missie in Kunduz.

GroenLinks-fractieleider Jolande Sap is positief over de Nederlandse missie in Kunduz. Dat liet Sap weten toen ze afgelopen nacht na een bezoek aan Afghanistan met andere fractieleiders terugkeerde in Nederland.

Ze was ‘onder de indruk’ van de verrichtingen van de Nederlandse politietrainers.

Vorig jaar steunde GroenLinks na veel aarzelingen de trainingsmissie, waardoor er een Kamermeerderheid was. Sap wil nu eigenlijk dat de missie in Kunduz zich ook gaat richten op verbetering van het justitiële apparaat in de Afghaanse provincie.

De steun van Groenlinks is nog onzeker.

Er is nog  een onderzoek gaande naar de mogelijke uitbreiding van de politietrainingsmissie in Afghanistan maar Sap benadrukt dat mocht GroenLinks de plannen steunen, zij zeker de aandacht zal vragen voor versterking van de justitiële keten. ‘Het kabinet is aan zet. Dat mag eerst een voorstel doen’, aldus de fractieleider.

D66-leider Alexander Pechtold was ook enthousiast over de missie.

Overigens zijn de partijen PvdA en SP, ook na hun bezoek, nog steeds tegen. Dat lieten Job Cohen en Emile Roemer weten. Roemer zei niet direct negatief te willen zijn na terugkomst, maar nog steeds het idee te hebben dat dit niet de juiste manier is om Afghanistan te helpen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “GroenLinks-fractieleider Sap positief over Nederlandse missie in Kunduz.

  1. Pingback: Job Cohen is geen straatvechter maar wel een bijter | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>