Jack de Vries schuift van Haersma Buma naar voren

Jack de Vries tipt niet Jack de Vries maar schuift Sybrand van Haersma Buma naar voren als de geschikte nieuwe leider van het CDA.

Dat zegt De Vries, oud-campagnestrateeg en oud-staatssecretaris van Defensie, vanavond in het televisieprogramma Brandpunt.

Het noodlijdende CDA bevindt zich sinds het vertrek van premier Jan Peter Balkenende in een machtsvacuüm. 

Momenteel wordt leiding van de partij vormgegeven door een driemanschap van Verhagen als vicepremier, fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma en partijvoorzitter Ruth Peetoom.

Partijleden van het CDA hadden al eerder uitgesproken dat zij het liefst oud-minister Camiel Eurlings (21 procent) of huidig minister van Financiën Jan Kees de Jager (18 procent) als hun nieuwe partijleider zien. Beide bedankten echter vroegtijdig voor de functie.

Nu de twee droomkandidaten het laten afweten is, althans volgens Jack de Vries, huidig fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma de aangewezen leider van het CDA.

Nieuwe koers

Volgende week presenteert het Strategische Beraad onder leiding van Aart-Jan de Geus de nieuwe koers van het CDA tijdens het congres van de partij. Daarin wordt er gepleit voor een gang naar het midden, terwijl de partij in het juk van de VVD en PVV de laatste jaren steeds verder naar rechts is opgeschoven.

Ondertussen vindt De Vries, na een periode van rehabilitatie, dat hij wel klaar is voor een terugkeer naar de politiek.

Hij is lid van het Strategisch Beraad van de partij. Dat dus in volle toeren draait om een nieuwe koers uit te zetten. Tijdens een congres op 21 januari zal de denktank met voorstellen komen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jack de Vries schuift van Haersma Buma naar voren

  1. Pingback: Henk Bleker doet een oproep aan de kroonprinsen | Politiek

  2. Pingback: Peetoom twijfelt over gekozen leider | Politiek

  3. Pingback: CDA leiden is als trekken aan een dood paard | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>